Anne adaylarının pek çok sorularının karşılığını bulabileceği Medical Park “Mutlu Gebelik Okulu” ilk dersi başladı.
Başhekim yardımcısı Dr. Gökalp Öztürk, gebelik döneminde olan kadınlara gebelik ve doğum normal süreci ve bu süreçte karşılaşabilecekleri sorunların aktarılması adına gerçekleştirilen gebelik derslerinin ilk gününe katılan anne adaylarına teşekkür ederek, genel olarak dersler, eğitmenler hakkında bilgi verdi. 6 hafta boyunca sürecek olan Gebelik Okulu’nun ilk dersini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Engin Korkmazer verdi. Op.Dr.Engin Korkmazer gebeliğin oluşumu ve gebelik şikayetleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve merak ettikleri pek çok soruya cevap verdi.
Op. Dr. Engin Korkmazer’in ardından Fizyoterapist İbrahim Güllü gebelik dönemi boyunca yapılabilecek kas-solunum-gevşeme hareketleri, doğru oturma eğilme, taşıma duruşları hakkında genel bilgiler verdi. Medical Park Uşak Hastanesi Genel Müdürü Göksel Ensari, gebeliğin insan hayatında bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek; “Hayatınızın bu önemli anında sizlerin yanında olarak kaygılardan uzak mutlu bir gebelik ve sağlıklı bir doğum süreci geçirmenize yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bu eğitim programının hayata geçirilmesi çok önemli bir olaydı. Bunu gerçekleştirdiği için başta başhekim yardımcımız Dr. Gökalp Öztürk’e, eğitimleri verecek tüm doktor ve uzman arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. 6 hafta sürecek olan bu eğitimlere katılacak olan anne adaylarının ilgisi de bizi ayrıca çok memnun etti, tekrar kendilerine teşekkür ediyorum’’ dedi.
Bir daha ki ders programında gebelikte vücutta oluşan değişiklikler, gebelikte sigara, alkol, ilaç kullanımı, giyim, cinsel hayat, gebelik süresince yapılması gereken testler, beklenen doğum tarihinin hesaplanması ve gebelikte sağlıklı beslenme konularına yer verilecek. Derslerin ardından anne adaylarının da uygulamalı olarak katılabileceği kas-solunum ve gevşeme hareketlerine yer verilecek.