Bütün insanlar farklıdır. İlişkilerde insanlar bir şekilde uyum sağlar, programlarını ve alışkanlıklarını düzenler, birlikte daha fazla zaman geçirmek için yeni ilgi alanları edinir. Ve bu tamamen normaldir. Ancak özel bir insan kategorisi vardır — iş adamları. Partner hazırlıksız ise onlarla ilişki gerçek bir sınav olabilir.

Genellikle iş adamlarıyla ciddi bir ilişki kurmanın değmediğine dair bir görüş var, çünkü sadece işlerine odaklanırlar. Bu tamamen doğru değil. Bir iş adamı veya iş kadını ile uyumlu ilişki içinde olmak oldukça mümkündür. Ana şey, bu tür insanların psikolojisinin ve davranışının özelliklerini, yaşam ilkelerini ve önceliklerini bilmektir. Size tam olarak bu konuda yardımcı olmak istiyoruz.

Ruh eşiniz olarak iş adamı: bilmeniz gerekenler

İlişkinizi ciddi şekilde bozabilecek iş adamlarının kişilik ve davranışlarının beş özelliğini topladık. Ancak hazırlıklı iseniz, bu hiç sorun olmayacaktır. Ve belki de sadece bağlantınızı güçlendirir.

İş adamı olmak bir meslek değil, bir yaşam ve düşünce biçimidir.

Mesele şu ki, bir meslek tek bir meslektir: mühendislik, öğretmenlik, müzik vb. Belirli bir mesleğin uzmanı, ona odaklanır ve tek bir vektörde düşünür. Ancak bir iş adamının düşüncesi tamamen farklıdır. Her zaman bir şeyi yapamazlar. Sürekli hareket etmeleri, gelişmeleri, yeni bir şeyler denemeleri, yeni gelir kaynakları aramaları ve kendini gerçekleştirmeleri önemlidir.

İşadamları çok öngörülemez ve spontan olabilir. Bugün böyle bir kişi bir işe tamamen gömülür, yarın onu satmaya ve yeni bir şeye geçmeye karar veril, yarından sonraki gün ise başka bir şehre veya ülkeye taşındığını söyler vb. Tabii ki, birileri böyle spontanlığıi ve öngörülemezliği bile sever. Ancak çoğu kişi için bu büyük bir stres.

Bir iş adamının karakteri kesinlikle sıradan değildir

Muhtemelen kolay ve hoşgörülü bir karaktere sahip başarılı bir iş adamı yoktur. Bu tür insanlar genellikle oldukça sert, ilkeli ve talepkardır. Ödün vermezler, bakış açılarını sonuna kadar savunurlar, itirazları ve anlaşmazlıkları sevmezler.

İş adamları çok fazla “iş/ev” ayrımı yapmazlar. Bir kişi işinde sert ve talepkarsa, o zaman bir ilişkide aynı olmaları muhtemeldir. Kötü olduğunu söyleyemeyiz. İşine takıntılı bir iş adamıyla ilişki kurmayı planlıyorsanız sadece bunların dikkate alınması gerekir.

Bir iş adamının olağan bir çalışma programı yoktur

Seçtiğiniz kişinin bir çalışma programına sahip olmayacağı gerçeğine hazırlıklı olun. Sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar sürekli işe konsantre olurlar. Bu nedenle romantik bir akşam yemeği sırasında iş görüşmeleri ve ortak planlarınızın beklenmedik bir şekilde iptal edilmesi hazırlıklı olunması gereken şeylerdir.

Bir iş adamı doğrudan işe dahil olmasa bile, sürekli olarak düşünür, durumu analiz eder, daha fazla gelişme için bir strateji geliştirir. Bu nedenle, konuşmalarınıza ve hatta isteklerinize özellikle dikkat etmezlerse şaşırmayın. Onlara sizin için önemli olan bir şeyi hatırlamaktan çekinmeyin. Aksi takdirde, partneriniz bunu ikincil ve özellikle önemli olmayan bir şey olarak unutmuş olacaktır.

Zamanla ilişki geliştikçe, böyle bir kişinin sizi işine sokmaya çalışması mümkündür. Ve gerçekten ne yaptığıyla ilgileniyorsanız, katılıp birlikte çalışabilirsiniz. Ancak ilgilenmiyorsanız, hemen konuşmak ve kendi işinizi yapmayı planladığınızı ve faaliyet kapsamını değiştirmeye hazır olmadığınızı söylemek daha iyi olacaktır. Sonunda her iki taraf için de işleri daha da kötüleştirmemek için bu sorunu “başlangıçta” çözmek daha iyidir.

İş genellikle bir iş adamı için en önemli şeydir

İş adamlarının ,etrafındaki her şey hakkında biraz farklı bir algısı vardır. Onlar için her şey işin bir parçası. Hatta ilişkiler ve aile bile. Aile ilişkilerini, iş faaliyetlerinin ve stratejilerinin bir unsuru olarak görürler. Bir karı/koca aile işinde asistan, çocuklar halef olabilir. Bu onlar için önemlidir.

İş adamları çoğu zaman kişisel çıkarlarını, boş zamanlarını ve hatta kendi “insani” ilgilerini iş uğruna feda ederler. Kârlı bir sözleşme yapmak için uzun zamandır beklenen planlanmış bir tatili iptal edebilirler. Veya acil (ve çok değil) iş meseleleri nedeniyle bir buluşmayı iptal ederler.

Bir iş adamını yeniden eğitmek neredeyse imkansızdır. Elbette işlerini bir süreliğine erteleyebilirler ama sonra her şeyi feda ederek yenilenmiş bir güçle işe geri döneceklerdir.

Başarılı iş adamları yanlarında başka bir başarılı kişiyi görmek ister

Başarılı bir kişinin yanında sadece güzel bir kız veya erkek görmeye meyilli olduğuna dair yaygın bir yanlış kanı vardır. Bu doğru değildir. Güzel bir örtünün altında başka bir şey olmalı. Aksi takdirde böyle bir ilişki uzun sürmez.

Bir iş adamı, işlerine çok çaba harcadıklarını anlar. Ve hiçbir destekleri ve en azından asgari yardımları olmadığında, bu tür ilişkiler onlar için zamanla anlamını yitirir. Bu nedenle, kendini tanıma ve geliştirme için de çaba göstermeli, proaktif ve ilgili olmalısınız. O zaman seçtiğiniz kişi bunu takdir edecek ve ilişki sadece daha da güçlenecektir.

Modern iş adamları nerede görüşmeye çıkıyor

Aşırı yoğun programları nedeniyle modern iş adamları için yeni kişilerle tanışmak nadirdir. Tabii iş tanıdıklarından bahsetmiyorsak. Sürekli zaman eksikliği nedeniyle, iş adamları pratikte çevrimdışı olarak tanışmıyor, çevrimiçi arkadaşlığı tercih ediyor.

Girişimciler ve başarılı iş adamları için özel arkadaşlık hizmetleri bile vardır — League ve EliteSingles. Ancak daha klasik tanışma siteleri Match, POF, eHarmony ve çevrimiçi görüntülü sohbetler https://coomeet.com/tr, Chatrandom veya Emeraldchat da popülerdir.

Bu arada, iş adamları mesajlaşma ile zaman kaybetmeyi sevmezler. Görüntülü sohbette iletişim kurmaları çok daha kolay. Bu yüzden onlar için çevrimiçi görüntülü sohbet formatı Match, Tinder veya Bumble gibi tipik bir arkadaşlık hizmetlerinden daha çok tercih edilir.

Özetleyelim

Bir iş adamıyla ilişki kurmak kolay olmayacaktır — bu bir gerçek. Ancak böyle bir kişinin karakter özelliklerini bilmek, kendini adapte etmeniz ve hatta seçtiğiniz kişiyi adapte etmeniz çok daha kolay olacaktır.

Şu anda bir ruh eşi arıyorsanız ve hayatınızı meşgul bir iş adamıyla birleştirmeye hazırsanız, niş arkadaşlık hizmetlerini ve çevrimiçi görüntülü sohbetleri kullanmanızı öneririz. Girişimci ve zamanlarının değerini bilen çok meşgul insanlar arasında oldukça popülerdirler.

Son olarak, bir iş adamı veya iş kadını ile bir ilişkinin gerçek bir rol model olabileceğini söylemek istiyoruz. Eşler uyum içinde yaşamayı ve birbirlerini oldukları gibi kabul etmeyi öğrenirlerse, yoğun bir program, iş sorunlarının sürekli çözümü, iş toplantıları ve iş gezileri sorun değildir. Ve bu nedenle, sadece çok meşgul oldukları için bir kişiyle ilişkiyi reddetmek kesinlikle buna değmez. Size iyi şanslar ve Web'de ve çevrimdışı olarak yeni güzel tanışmalar diliyoruz!