Bulaşık makinesi kullanımıyla ilgili en fazla karşılaşılan sorunların başında bulaşıkların lekeli kalması sorunu gelmektedir. Bulaşık makinelerinin yaygın şekilde kullanılmaya başlanmasıyla birlikte bulaşıkların lekeli çıkması sorununa ilişkin Maltepe Bosch Servisi merkezimize daha fazla şikayet gelmeye başladı.

Bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkların en temel özelliği %100 hijyenik hale gelmesinin dışında parlak ve pürüzsüz bir görünüme sahip olmasıdır. Dolayısıyla bulaşık makinenizden çıkan bulaşıklarda leke bulunuyor ise makineniz temel fonksiyonunun da sorun yaşıyor anlamına gelir. Böyle bir sorunu görmezden gelmek yerine, çözümünün sağlanması için arıza tespit ve arıza onarım müdahaleleri için profesyonel servis hizmeti alabilirsiniz.

Bulaşık Makinesi Bulaşıkları Neden Lekeli Bırakır?

Bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkların tamamen temiz, parlak ve lekesiz bir görünüme sahip olması gerekir. Dolayısıyla makinede yıkanan bulaşıkların kirli çıkması düşündüğünüzden çok daha ciddi bir makine arızası olduğu anlamına gelebilmektedir. Bu yüzden vakit kaybetmeden çözümünün sağlanması için Kartal Bosch Servisi merkezimize başvuru yapabilirsiniz.

Uzman teknikerlerimiz bulaşık makinenizdeki lekeli bırakma sorununa ilişkin olarak ilgili tüm bileşenleri tek tek kontrol eder. Kontrollere de ilk olarak makinenizin parlatıcısıyla başlamaktadır. Parlatıcı azalmış ise bulaşıklar lekeli kalacaktır. Bunun dışında bulaşıkların hatalı yerleşimi de söz konusu olabilir. Bu durumda mutlaka bulaşık makinesi kullanma kılavuzunda belirtilen yerleşim şeklinin uygulanması gerekmektedir.

Bulaşık makinesinin pervanelerinde tıkanma meydana gelmesi, parlatıcı haznesinin arızalanması, su tahliye filtresi tıkalı olabilir veya su tahliye pompası arızalandığından suyu tahliye edemiyor olabilir. Bu durumda bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkların program sonunda lekeli şekilde çıkmasına neden olur.

Bulaşık Makinesinin Bulaşıkları Lekeli Bırakması Sorunu Nasıl Giderilir?

Bulaşık makinesinde parlatıcının az olması, su basıncının düşük olması gibi genel kontrole tabi olan hususlar haricindeki teknik arızalarda Ataşehir Bosch Servisi merkezimizden destek alabilirsiniz. Alanında uzman teknikerlerimiz, tam donanımlı servis araçlarıyla adresinize kadar gelerek, makinenizdeki lekeli bırakma sorunuyla ilgilenmektedir.

Bu kapsamda bulaşık makinenizde su tahliye filtresi veya su püskürtme fıskiyelerinde tıkanıklık meydana gelmişse süratle tıkanıklığın giderilmesini sağlar. Bunun dışında su tahliyesine engel olabilecek su tahliye pompası arızalanmış ise yenisiyle değiştirerek, çözüm sağlamaktadır. Bulaşık makinenizde değişim gerektiren parçalara ilişkin olarak servisimiz tarafından sadece orijinal Arçelik yedek parça ürünleri kullanılmaktadır. Üstelik tüm bu arıza onarım ve parça değişim işlemlerine ilişkin olarak 1 yıllık garanti desteği verilmektedir.