hemen her gün TV’lerin çeşitli kuşaklarında karşımıza çıkıyor. Özellikle son yıllarda sabah kuşağında başka ünlülerin, şöhret dünyasında yaşananları yorumladığı programlar giderek yaygınlaştı. Ayrıca kimi zaman akşam haberlerinde veya gece talk şovllarında da ünlü yaşamlarını konu alan haberlere, gelişmelere rastlamak mümkün.

Bu noktada ünlülerin başından geçen olaylar, yaşanan ünlü ilişkileri, ayrılıklar, kavgalar, tartışmalar ve polimeklerin bir şekilde günün her saati karşımıza çıkabileceği bir ortam söz konusu.

Ancak en son magazin haberleri TV’lerde yayınlanacak hale getirilirken bile eskiye biliyor. Zira günümüzde internet medyacılığı artık magazin dünyasını da büyük ölçüde etkisine almış durumda. Sevdikleri ünlülerle ilgili gelişmeleri, anlık bildirimlerle birkaç saniye içinde öğrenebilen hayranları, TV ekranına çoğu zaman gerek duymuyor.

İnternet Magazin Haberleri

Genel anlamda son dakika haberleri hakkında hızlı içerik girişiyle hizmet veren birçok web sitesi ve uygulama mevcut. Bu web siteleri ve mobil uygulamaların en çok ilgi gören kategorilerinden bazıları da şüphesiz magazin haberleri, ünlü dedikoduları vb. haber türleri oluyor. Ülkemizde spor, politika ve magazin haberleri en çok takipçi toplayan, en fazla dikkat geçen haber kategorilerinde başı çekiyor.

Bu nedenle, internet ortamında içerikler artık ünlülerin yaşamlarına dair sıradan haberlerle de sınırlı kalmıyor. Tıpkı TV ekranlarında olduğu gibi birçok sosyal medya sayfası, blog günlükleri vb. ortamlarda magazin haberlerine dair yorumları okumak da mümkün. Öyle ki; Başta YouTube olmak üzere, video paylaşım platformları üzerinden “internet fenomenlerinin” magazin haberleri hakkındaki yorumlarını takip eden büyük bir kitleden söz edebiliriz.

Sadece internet fenomenleri değil, önceki yıllarda TV ekranlarında görmeye alıştığımız birçok ünlü sunucu, model, sporcu ve şarkıcıyı YouTube üzerinden takip edebiliyoruz. Bu kişiler kimi zaman farklı temalar üzerinden magazin haberlerine konu olurken kimi zaman doğrudan doğruya magazin haberi niteliği taşıyan videolar paylaşarak, tartışmalara dahil olabiliyorlar.

Detaylı bilgi için;