Aksaray Belediyesi yaz mevsimi öncesinde sivrisinek başta olmak üzere tüm haşerelere karşı larva mücadelesi başlattı. Çalışma çerçevesinde şehir genelinde dere, gölet gibi su birikintilerinde larva oluşumunun önüne geçmek için ilaçlama çalışması etkin bir şekilde yürütülüyor.

Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, yaz mevsimi öncesinde kent genelinde dere, gölet ve durgun sularda karasinek, sivrisinek, larva ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Larva mücadelesinde doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu Sağlık Bakanlığı onaylı biyosidal ürünler tercih ediliyor. Halk sağlığını korumak için başlatılan erken larva mücadelesi, haftanın her günü belirli plan doğrultusunda sürüyor.

Aksaray’da özel gençlere asker kınası yakıldı Aksaray’da özel gençlere asker kınası yakıldı

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi olarak halk sağlığını korumak için haşerelere karşı mücadelenin yıl boyunca kesintisiz sürdüğünü ifade etti. Başkan Dinçer, mücadelenin yaz mevsimi öncesinde hız kazandığını aktardı. Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğünce yapılan açıklamada, erken larva mücadelesi ile hastalık yapan zararlıların popülasyonunu önleyici tüm tedbirlerin alındığı bildirildi. Şehir genelinde dere, gölet, durgun sularda larva mücadelesinin kesintisiz süreceği açıklandı.