Malatya'da Arguvan Belediyesi'nce yürütülen çalışma ile sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarının karşılanması ve sıcak havaların olumsuz etkilerinden korunmalarına katkı sunuluyor.

Başkan Taşkın ve Milletvekili Babacan Yeni Cami'deki çalışmaları inceledi
Başkan Taşkın ve Milletvekili Babacan Yeni Cami'deki çalışmaları inceledi
İçeriği Görüntüle

Sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması amacıyla belirlenen noktalara düzenli olarak mama ve su bırakılıyor. Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren'in talimatıyla yürütülen çalışma kapsamında, ilçe genelindeki parklar, yeşil alanlar ve sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelere mama ve su kapları yerleştirildi.

Özellikle hava sıcaklıklarının arttığı dönemlerde sokak hayvanlarının suya ulaşmakta zorluk yaşayabildiğine dikkat çeken ekipler, belirlenen noktalardaki kapları düzenli aralıklarla kontrol ederek mama ve su takviyesi yapıyor. İlçe genelinde yerleştirilen mama ve su kapları belirli periyotlarla kontrol edilerek eksilen mama ve sular tamamlanıyor. Arguvan Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile sokak hayvanlarının temel ihtiyaçlarının karşılanması ve sıcak havaların olumsuz etkilerinden korunmalarına katkı sunuluyor.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren, sokak hayvanlarının düzenli beslenmesini sağladıklarını belirterek, ilçe genelinde yerleştirilen mama ve su kaplarının düzenli olarak doldurulduğunu söyledi.

Çalışmaların belirli dönemlerle sınırlı kalmayacağını ifade eden Başkan Eren, can dostlarının ihtiyaçlarının düzenli olarak takip edileceğini belirtti. Sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini kaydeden Eren, vatandaşları da can dostlarına karşı duyarlı olmaya davet etti.

Kaynak: İHA