Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri programda kadınların ekonomik hayattaki rolüne dikkat çekti. DTO'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Kadınlar Günü'ne özel toplantıda konuşan Başkan Erdoğan, kadın girişimciliğinin desteklenmesinin hem şehir hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

DTO 8 Mat Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Etkinliğin açılış konuşmasını DTO başkanı Uğur Erdoğan yaptı. Denizli Ticaret Odası olarak tanıdıkları imkan ve gerçekleştirdikleri organizasyonlar ile kadınların mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağladıklarını, onları istihdama kazandırdıklarını ve ülkeye yeni girişimciler kazandırdıklarını da anlatan Erdoğan, 'Üreten, geliştiren ve dünyayı değiştiren kadınlardır. Daha güçlü bir ekonomi, daha aydınlık bir gelecek ancak kadınlarımızın hayata eşit katılmalarıyla mümkündür. Denizli'yi Denizli yapan o güçlü dokunuşun sahibi kadınlarımıza minnettarız. Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Bu vesileyle, sizlerle bir araya gelmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz. Çok değerli hanımefendiler; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Dünya üzerinde gördüğümüz her şey, kadının eseridir. Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geri kalmaya mahkûmdurlar' demiştir. Onun için kadınlarımızın üretimde, ticarette ve girişimcilikte daha aktif rol aldığı bir toplum olmalıyız. Denizli Ticaret Odası olarak eğitim programları, seminerler, iş dünyasıyla buluşmalar ve projelerimizle, kadınlarımızın girişimcilik yolculuklarına katkı sağlıyoruz. Kadın girişimcilerimiz için ilham verici ve yol gösterici olmaya çalışıyoruz' diye konuştu.

'Kadınlarımız, iş dünyasında daha görünür olmalılar'

DTO olarak kadın girişimciliğini destekleyen çalışmalara büyük önem verdiklerini de ifade eden Erdoğan, TOBB Denizli İl KGK ile kadınların iş dünyasında daha görünür olması, girişimcilik ekosisteminde daha güçlü yer alması ve yeni fırsatlara ulaşabilmesi için çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Kadın girişimcilerin eğitimlere, bilgiye ve destek mekanizmalarına erişimini artırmayı hedeflediklerini de belirterek, 'Kadınlarımızın girişimcilik yolculuğunda daha güçlü yer alabilmeleri için eğitimler, seminerler ve çeşitli projelerle destek olmaya devam ediyoruz. Kadınların ekonomik hayatta daha güçlü olduğu bir Denizli, daha güçlü bir Türkiye demektir' dedi.

'Kadınlar, dünyanın aydınlık yüzleridirler'

Denizlili Para Okçu Abdullah Yorulmaz Türkiye Şampiyonu oldu
Denizlili Para Okçu Abdullah Yorulmaz Türkiye Şampiyonu oldu
İçeriği Görüntüle

TOBB Denizli İl KGK Başkanı Ayla Taşçıoğlu ise bugüne kadar yaptıkları faaliyetlerin bulunduğu bir sunuma da yer verdiği konuşmasında, kadın girişimcilerin sadece iş ve işletmeler kurmadıklarına aynı zamanda daha iyi şartlara kavuşmak için sıkça hayaller kurup topluma ilham verdiklerine, hatta risk aldıklarına ve istihdam oluşturduklarına değindi. Taşçıoğlu, kadınlara 'Hayallerinizden vazgeçmeyin. Cesaretinizden ödün vermeyin. Ve asla unutmayın; birlikte olduğumuzda çok daha güçlüyüz' diye seslendi. Konuklarının Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Konuşmasında kadın girişimcilerin, aslında sadece kendi yolunu açmadığını ve arkasından gelecek yüzlerce kadının da yolunu aydınlattığını da kaydeden Taşçıoğlu, 'Bugün burada yalnızca bir günü kutlamak için değil, bir mücadelenin, emeğin ve değişimin hikâyesini onurlandırmak için bir aradayız. Çünkü kadınların hikâyesi; yalnızca bireysel başarıların değil, toplumların dönüşümünün hikâyesidir. Dünya Kadınlar Günü, bizlere kadınların tarih boyunca verdiği eşitlik, hak ve fırsat mücadelesini hatırlatan güçlü bir gündür. Ama aynı zamanda geleceğe dair umutlarımızı ve sorumluluklarımızı da hatırlatır. Bugün biliyoruz ki; kadınların olduğu yerde üretim vardır. Kadınların olduğu yerde yenilik vardır. Kadınların olduğu yerde dayanışma ve sürdürülebilir kalkınma vardır. Kadın girişimciler, sadece işletme kurmazlar; hayaller kurar, risk alır, istihdam oluşturur ve toplumlara ilham verirler. Ancak hâlâ aşmamız gereken engeller olduğunu da biliyoruz. Finansmana erişimden fırsat eşitliğine kadar birçok alanda kadınların daha güçlü desteklenmesi gerekiyor. İşte tam da bu nedenle, Kadın Girişimciler Kurulu olarak bizler; kadınların ekonomide daha görünür, daha güçlü ve daha etkili olması için çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz. Bir kadının güçlenmesi yalnızca bir bireyin değil, bir ailenin, bir toplumun ve bir ülkenin güçlenmesidir. Geleceği şekillendiren kadınların sayısının her geçen gün arttığı, kız çocuklarının hayallerinin sınır tanımadığı, fırsat eşitliğinin gerçek olduğu bir dünya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle başta girişimci kadınlarımız olmak üzere, hayatın her alanında emek veren tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, daha adil, daha eşit ve daha güçlü bir gelecek diliyoruz' diye konuştu.

Kaynak: İHA