Baskılı renkli etiket, sıklıkla kullanılan malzemelerden biri. Barkot etiketler arasında bulunan renkli etiketler, çok geniş kullanım imkanı sunar. Söz konusu etiket çeşidi işlevsel ve görsel bakımdan farklı avantajlar sağlar. Farklı sektörlerdeki firmalar tarafından en çok kullanılan ürünler arasında yer almaktadır.

Baskılı Renkli Etiket Nedir?

Baskılı renkli etiket modeli, renkli termal etiket şeklinde de bilinir. Kağıda termal lamine şeklinde oluşturulan etikettir. Eğer ki etiket koruyucu bir tabakası bulunuyor ise top termal ismini alır. Değil ise de eko termal şeklinde adlandırılır. Normal barkod yazıcılar vasıtası ile basılan etiketin üretiminde ribon kullanılması gerekmez. Bu sayede düşük maliyetli ve daha hızlı bir baskı deneyimi elde edilmiş olunur. Eko termal etiket ve top termal etiket flexo makinesinde boyanarak renkli hale dönüştürülmektedir.

Baskılı Renkli Etiket Kullanım Alanları Nelerdir?

Koruyucu tabakası bulunmayan eko termal etiketin çevresel koşullara karşı çok dayanıklı olmadığını bilmelisiniz. Bu yüzden kullanım ömrü kısa bulunan renkli barkod etiketler son tüketiciyi bilgilendirmek maksadı ile tercih edilmektedir.

Kullanım ömrü çoğunlukla bir yıldan daha az olan bu etiket çeşidi, ışığa ve ısıya karşı duyarlı bir yapıda olmaktadır. Özellikle nemli ortamlarda kararma niteliği göstermesi muhtemel bir durumdur. UV ışınlarından uzak tutulması önemli bir detaydır. Baskılı renkli etiket, marka kimliğinizi en iyi şekilde tamamlamaktadır.

Renkli etiketler, çoğunlukla en çok altı ay raf ömrüne sahip olan ürün gruplarında tercih edilmektedir. Bu etiketler, ilgili ürünün markasını, fiyatını, ağırlığını ve son tüketim tarihini tüketici ile direkt olarak paylaşmaktadır. Etiketler aynı zamanda uyarı, barkod, indirim, logo ve marka etiketi biçiminde de sıklıkla kullanım imkanı bulmaktadır. Özel gün ambalajları için de iyi bir seçenek.

Egen Barkod Etiket San.Tic.Ltd.Sti.

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Bulvarı 13.Cadde,

Mutfakcılar MUTSAN Başakşehir Mahallesi Sanayi İstanbul TR,

İkitelli Cd No:24 D:Sitesi 10.Blok, 34306 Başakşehir

TEL: 02126591515