Haber:Halit Öztürk
Yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Best Brands Grup Enerji, halka arz sürecini tamamlayarak 11 Şubat 2026 itibarıyla Borsa İstanbul Ana Pazar’da BESTE koduyla işlem görmeye başladı. Gong töreni, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Sürkit Holding yöneticileri, şirket üst yönetimi ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Global Menkul Değerler liderliğinde 5-6 Şubat’ta gerçekleşen halka arzın ardından konuşan Korkmaz Ergun, şirketin elde ettiği gelirle kapasitesini artıracağını belirterek yenilenebilir enerji sektörünün sürdürülebilir büyüme açısından önemine dikkat çekti.
Sürkit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sürkit ise halka arzı kurumsallaşma ve şeffaflık açısından stratejik bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Sürkit, halka arzdan sağlanacak net gelirin yeni tesis yatırımları ve satın almalarda kullanılacağını, temiz ve sürdürülebilir enerji yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.




