Bolu'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla özel eğitim öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu. Sahne performanslarından taş boyamaya kadar pek çok aktiviteyle yeteneklerini sergileyen özel bireyler, izleyenlerden alkış aldı.

Bolu Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Okulu'nda düzenlenen kutlama programı, hem 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü hem de 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirildi. Programa öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Sahne performansları beğeni topladı

Etkinlikler kapsamında ilk olarak özel öğrenciler tarafından hazırlanan sahne gösterileri sunuldu. İki öğrencinin birlikte verdiği konser dinleyenleri mest ederken, öğrencilerin darbukayla sergilediği ritim performansı salonu coşturdu. Çocukların özgüveni ve performansı katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı.

Elektrikli bisikletten düşen sürücü yaralandı
Elektrikli bisikletten düşen sürücü yaralandı
İçeriği Görüntüle

'Ulaşmak istediğimiz hedef mutluluk'

Özel çocukların sosyalleşmesi ve toplumda var olduklarını hissettirmeleri adına çaba gösterdiklerini ifade eden Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Aydın Akbulut, 'Bugün burada 21 Mart'ta kutlayamadığımız Down Sendromu Günü ve günün anlam ve önemine ilişkin de 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'ne ait etkinlikler yapıyoruz. Bu çocukların neler yapabildiğini, var olduklarını hissettirmeyi, onların duygu, düşüncelerini biz normal gelişim gösteren bireylere yaşattırmayı planladık. Onların neler yapabildiklerini, güçlerini hissettirmeye çalıştık. Amacımız onları hayata, zaten 1-0 yenik başladıkları hayata alıştırmak, onları sosyalleştirmek, onların mutlu, sağlıklı birer birey olarak yetişmelerinde birer dokunuşlar yapmak istiyoruz. Çocuklarımız okulumuzda etkinliklerle onları mutlu ediyoruz. Aileler bunları gördüğünde, insanlar, toplum bunları gördüğünde bu çocukların neler yapabildiklerini hissetmelerini istiyoruz. Mutlu etmek istiyoruz onları. Amacımız bunlardan ibaret. Ulaşmak istediğimiz hedef mutluluk. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Her zaman onların yanındayız. Onlarla beraberiz. Bir olduğumuzda neler yapabildiğimizi gösteriyoruz. Onları çok seviyoruz' dedi.

'Dokunarak farkındalıkları arttığı için boyayla taşı birleştirdik'

Düzenlenen şenlikler kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin özel eğitimdeki önemine değinen ve çocukların boyama etkinlikleriyle kendilerini daha iyi ifade ettiklerini belirten Emine Mehmet Baysal Özel Eğitim Anaokulu öğretmeni Nilgün Okçu, '2 Nisan Otizm Şenlikleri kapsamında taş boyama etkinliği hazırladık. Çocuklarımızla beraber inşallah güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz. Etkinlikler eğlenceli. Farkındalık oluşturmak için bu tarz etkinlikler bence özel eğitimde olmalı. İnşallah faydalı oluruz. Boyama etkinliklerini özel eğitim öğrencileri daha çok seviyorlar. Çünkü sınırlı sayıda etkinlik yapabildiğimiz için boyama bizler için de hem daha çocuklara ulaşabilmek için bir araç oluyor. O yüzden de biz boyayı kullanarak ne kadar fazla etkinlik üretebiliriz diye düşünüyoruz. Bu da alternatif farklı bir etkinlik olduğunu düşündük. Çocuklar dokunarak da farkındalıkları arttığı için boyayla taşı birleştirdik. Daha da güzel bir etkinlik olacağını düşünüyoruz' ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA