Çamlıhemşin ilçesinde belediye, cadde ve sokakları termal suyla dezenfekte ediyor. Ayder Yaylasından çıkan 55 derece sıcaklıktaki termal su itfaiye araçları ile ilçe merkezine taşınıyor. İlçede yıkanmadık nokta bırakmayan ekipler dükkan camlarına varıncaya kadar bütün yolları, kaldırımları yıkıyor. Çamlıhemşin Merkez Camii avlusunda devam eden yıkama çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu Fırtına Deresi üzerindeki seyir teraslarının bulunduğu alandaki oturma gruplarını ise kendisi yıkadı. Başkan Haşimoğlu “Ayder Yaylasında çıkan kaplıca suyunun en büyük özelliği içilebilen ve dezenfektan olması. Böyle önemli bir kaplıca suyumuz var, biz de istedik ki çamaşır suları ile kimyasal dezenfektanlarla cadde ve sokakları da temizleyeceğimize hazır dezenfektan özelliği olan suyumuzu kullanalım” dedi.

SUYUMUZU İNCELESİNLER, BELKİ KORONAYA FAYDASI VARDIR “

 Camiler, sosyal alanlar, cadde ve sokakları, insanların yoğun olarak bulunduğu bütün noktaları yıkadıklarını belirten Başka Haşimoğlu “Caddeleri, sokakları, kaldırımları, dükkan camlarını yıkayarak hem temizliyoruz hem de mikroplardan arındırıyoruz. öncelik kalabalığın yoğun olduğu yerlerden başlamak suretiyle tüm Çamlıhemşin sokaklarını 55 derecedeki bu sıcak suyla yıkıyoruz. Dönem dönem sokaklarımızı zaten su ile yıkıyorduk. Ancak termal su ile yıkama fikrini bugüne kadar düşünmemiştik. Korona virüs ile beraber daha etkili yöntemler ararken termal suyu kullanma fikri aklımıza geldi. Bundan sonra sokaklarımızı kaplıca suyu ile yıkamaya devam edeceğiz. İlgililere de buradan seslenerek bu suyun incelenmesini tavsiye ediyoruz.  Bu kadar faydası olan bir suyun belki korona virüse de bir faydası vardır bunu tespit etsinler. Çevre belediyelerimize de Ayder’den bu suyu alıp cadde ve sokakları temizlemede kullanmalarını öneriyoruz. Biz bunun faydasını görüyoruz onlar da görsün istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

“TERMAL SUYLA İLÇEMİZİ TEMİZLİYORUZ”

Çamlıhemşinli Ahmet Sayın termal suyla caddelerin yıkanmasından çok memnun olduklarını söyleyerek “Belediye iki gündür sokakları sıcak termal su ile yıkıyor. Korona virüsünün bulaşmaması temizlenmesi için çok iyi bir çözüm bulmuşlar” derken Mustafa Durmuş belediye her yeri kaplıca suyu ile yıkadı. Etkisinin ne olduğunu bilmiyoruz ama inşallah virüslerden temizlenmiştir” ifadesini kullandı.