İlçeler arası ‘Turizm Tüneli’nde ilk ışık İlçeler arası ‘Turizm Tüneli’nde ilk ışık

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Çamlıhemşin ilçesinde ormanlık alana gelişi güzel atılarak doğayı kirleten çöpler Memleket Partili gençler tarafından toplandı. Ellerinde poşetlerle Millli Park sahasındaki Şimşir Ormanlarına giden Memleket Partisi Çamlıhemşin Meclis Üyesi Adayı Hasan Fehmi Durmuş ve gençler, poşetler dolusu çöp topladı. Kurşunların hedefi haline gelen uyarı levhalarına da dikkat çeken gençler çevrenin korunması için yerli ve yabancı turistleri duyarlı olmaya davet etti.

“BU GÜZELLİKLERİN KIYMETİNİ BİLEMİYORUZ VE KORUYAMIYORUZ”

Memleket Partisi Çamlıhemşin Meclis Üyesi Adayı Hasan Fehmi Durmuş turizm cenneti Çamlıhemşin’in doğasını korumak ve tanıtmak için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek “Milli Parkı’nın içinde yer aldığı çok güzel bir ilçede yaşıyoruz. Maalesef bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak ve bu coğrafyayı ziyaret eden insanlar olarak bu güzelliklerin kıymetini bilemiyoruz ve koruyamıyoruz. Bugün yaklaşık 2 saat Şimşir Ormanını temizledik. İçinde yaşadığımız bu güzel coğrafyayı koruma görevini günlük hayatımızın bir parçası haline getirmek zorundayız” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN TABİAT EĞİTİM MERKEZİ PLANLANIYOR

Çocukları hedefleyen ‘Tabiat Eğitim Merkezi’ni hayata geçirmek için çalışacaklarını söyleyen Hasan Fehmi Durmuş “İlçemizde yaşayan eğitim çağındaki çocukları ve bölgeyi ziyaret eden çocukları kapsayan ayrıca çocuk kamplarına da ev sahipliği yapabilecek Tabiat Eğitim Merkezi oluşturmak planlarımızın arasında yer alıyor. Çocuklarımız bu Tabiat Eğitim Merkezi'nde bitkiler ve hayvanlar hakkında bilgi sahibi olabilecek ve eğlenceli aktivitelerle doğayı koruma farkındalığını kazanabilecek. Onlarca endemik bitki ve yüzlerce hayvan çeşitliliğine ev sahipliği yapan bu eşsiz doğayı en az tahribatla gelecek nesillere aktarabilmeyi gerçekten çok önemsiyoruz. Unutmayalım ki gelecek kuşaklara bırakacağımız en güzel miras, solunabilir hava, içilebilir su ve temiz bir topraktır” ifadelerini kullandı.