Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, () - MERSİN'de Çamlıyayla ilçesi ile Letonya'nın Valka şehri arasında 'Kardeş Şehir Protokolü' imzalandı. Protokolün iki bölgenin gelişimine katkı sunması temennisinde bulunuldu.
Büyükşehir Belediyesi'ndeki imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Letonya'nın Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Valka Belediye Başkanı Vents Armands Krauklis ile Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı yer aldı. Valka kentinin tarihinde ilk kez Türkiye ile bir kardeşlik protokolüne imza attığını belirten Belediye Başkanı Vents Armands Krauklis, "Bizim için çok önemli bir adım. Çamlıyayla çok güzel bir şehir. Şimdilik Çamlıyayla kadar güzel bir ilçe görmedim. Umarım bu protokol; eğitim, kültürel ve ekonomik açıdan bazı şeylerin değişmesi için ön adım olur. Çünkü halkların barış içinde yaşaması için iletişimin önemli olduğunu düşünüyoruz. Umarım bu gelecekte birçok sorunun çözümüne katkı sunar" dedi.
Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı ise protokolün hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah bu ilişkiyi ekonomiyle taçlandırmak suretiyle daha da gelişiriz. Ülkeler mutlaka sıkıntılar yaşıyor ama biz bunu halklar olarak bunları kısman çözebiliriz. Süreklilik çok önemli. Bundan sonraki belediye başkanlarımız da bu birlikteliği sürdürürler" şeklinde konuştu.
Çamlıyayla ile Valka arasındaki ilişkinin kesintisiz şekilde devam etmesini dileyen Burhanettin Kocamaz da şunları söyledi:
"Kardeş şehir ilişkileri önce kent yöneticileri tarafından gerçekleştiriliyor ama kent sahiplenmezse bu ilişkiler belli bir müddet sonra durma noktasına geliyor. Bunu geliştirmek ve taçlandırmak için karşılıklı ticari, kültürel ve turizme yönelik ziyaretlerin gerçekleşmesi lazım. Bunları yapabilirsek bu tür ilişkileri kalıcı kılabiliriz."
Konuşmanın ardından hazırlanan protokol Krauklis ile Tepebağlı arasında imzalanırken, taraflar birbirlerine çeşitli hediyeler de verdi.

FOTOĞRAFLI