Yaptığı farklı çalışmalarla ve aktifliği beğeni toplayan, En son Gençlik ve Spor Bakanlığına Çayeli Spor Kulübü adına yazmış olduğu ‘’ Çayeli Kültür Sanat ve Eğitim Evi ‘’ projesini kabul ettiren Çayeli Kent Konseyinin Bu Sefer Türkiye’nin Teknoloji beyni olarak kabul edilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ( TUBİTAK ) na proje hazırladı.

Proje hakkında bilgi veren Çayeli Kent Konseyi Başkanı Vatan Karakaş; “Uzun Zamandır Üzerinde Çalıştığımız bir proje idi. Ana Tema olarak proje kurumlar ile vatandaşların arasındaki iletişimi anlık hale getirmek ve kurumların kullandığı pahalı reklam argüman maliyetlerini düşürmeyi sağlamaktır. Bu mantıkla yola çıkarak adına Rize Bilgi İletişim Sistemi ( RİBİS ) Dediğimiz projemiz için yazılım mühendisleri ve firmaları ile görüştük.

Proje mantığımızı ve uygulanabilirliğini konuştuk. Yaptığımız görüşmeler neticesinde proje çok çok daha genişledi. Neredeyse bütün kurumların birbirine entegre edilen vatandaşlar ile kendi personeli ile andık bağ kurabilen yada vatandaşında aynı şekilde ilgili kurumla anında bilgi paylaşımı bulabileceği bir platform olacak. Tabi bu yaparken de kurulum ve işletme maliyetleri de neredeyse yok denecek kadar az . Tüm Türkiye de uygulanacağını düşündüğümüz bir yapı olacağına inanıyoruz. Ama biz Pilot bölge için kendi imkânlarımız ile ilk Rize de uygulaması için bir çalışma başlatacağız. Rize’den Türkiye’ye yayılan bir çalışma olması arzusu içindeyiz.” Dedi.