Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Rize'nin Çayeli ilçesine doğal gaz ulaştırılabilmesi için ihtiyaç duyulan RMA şehir giriş istasyonunun yapımı için Yaka Mahallesi sınırları içerisindeki taşınmazın, Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

Doğalgazın çayeli'ne gelmesi için ilk adım sayılan RMA (Basınç düşürme ve ölçüm istasyonu) şehir giriş istasyonunun yapılması planlanan alanın acele kamulaştırma kararı resmi gazetede yayınlandı. Yaka Mahallesi 197 ada, 1 parseli kapsayan acele kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 14.04.2020 tarihli resmî gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile Çayeli'nin doğal gaza kavuşması için işlemler başlatıldı.

Uzun yıllardır Çayeli’ne gelmesi beklenen doğalgazla ilgili çalışmalar hakkında AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan: ; “Öncelikle ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemi en kısa zamanda atlatmamızı yüce mevladan niyaz ediyorum. Hasta olan kardeşsizlerimize Rabbimizden acil şifalar diliyorum. Bizler AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi, bu zor zamanda da sosyal sorumluluğumuzun bilincinde olarak, partimizin kapılarını açık tutuyor 7/24 hemşerilerimizin hizmetinde olduğumuzu bildirmek istiyorum.

Sevgili Çayelililer değerli hemşerilerim, uzun zamandır takibini yaptığımız Çayeli Doğalgaz Projesinin önünde engel teşkil eden, Yaka Mahallemizdeki sorunu yetkililere aktarmıştık. Bu zor dönem içerisinde dahi gece gündüz demeden ülkesine ve vatanına hizmet eden Sayın Cumhurbaşkanımız, bugün itibariyle sorun teşkil eden bu alanın acilen kamulaştırılması talimatını verdi.

Bu sürecin takibi ve sonuca ulaşmasında emeği geçen başta AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın. Hayati Yazıcı olmak üzere ilimiz milletvekillerine müteşekkiriz. Mevla ülkemize ve milletimize zeval vermesin.” dedi