Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in de katılımıyla bu yıl Şubat ayında temeli atılan Pazar Çay Fabrikası’nın, 2017 yılı yaş çay sezonuna yetişmesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yapımı devam eden fabrika inşaatını ziyaret eden ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna ve Yusuf Ziya Alim çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldılar.


ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, fabrikanın tamamlandığında ÇAYKUR’un en teknolojik fabrikalarından biri olacağını belirterek

Pazar Çay Fabrikası’nın asgari 400 ton/gün kapasite ile en kapasiteli fabrika olacağını söyledi.

Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, ‘’Fabrikamız 20 bin metrekare alana inşa ediliyor; şehrimiz, bölgemiz, ülkemiz için çok önemli bir yatırım. ÇAYKUR yenileniyor, değişiyor, teknolojiyi takip ediyor ve kendisine dünya çay sektöründe sağlam bir yer ediniyor; inşallah bu çalışmalarımızla çayımızı, ÇAYKUR’umuzu en iyi yerlere getirmeye devam edeceğiz’’ dedi.


ÇAYKUR’un geldiği noktanın kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan Rize Milletvekili Osman Aşkın BAK: “ Asgari 400 ton kapasiteli fabrikamız tamamlandığında bu bölgede önemli bir görevi üstlenecek. Çay sezonunda karşılaşılan sorunların giderilmesi için önemli bir adım. ÇAYKUR’ un geldiği nokta bizi mutlu ediyor. Değerli Genel Müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.