Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ, Rize temasları kapsamında ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, Genel Müdür Yardımcıları Zeki Karaoğlu ve Erdinç Hatinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ÇAYKUR’da görev yapan mevsimlik işçilerin mevcut durumu kapsamlı biçimde ele alındı.
Genel Başkan Yardımcısı Karadağ, mevsimlik işçilerin uzun yıllardır devam eden çalışma süresi kısıtlılığı, gelir güvencesi sorunu ve sosyal haklara erişimde yaşadıkları yapısal eşitsizlikleri detaylarıyla dile getirdi. ÇAYKUR’un asli ve süreklilik arz eden işlerinin büyük ölçüde mevsimlik işçiler eliyle yürütüldüğüne dikkat çeken Karadağ, bu durumun hukuki eşitlik, sosyal adalet ve çalışma barışı ilkeleriyle bağdaşmadığını vurguladı.
Görüşmede, sendikanın çözüm önerileri çerçevesinde; mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin fiili duruma uygun şekilde artırılması, iş güvencesinin güçlendirilmesi ve uzun vadede daha adil bir istihdam modelinin hayata geçirilmesi yönündeki talepler muhataplarına iletildi. Karadağ, sendikalarının bu konuda yalnızca eleştiri değil, yapıcı ve uygulanabilir çözüm önerileriyle sürece katkı sunmaya hazır olduğunu ifade etti.
Toplantıya; Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Fatih Kandemir, Doğu Şube Başkanı Orhan Topaloğlu, Trabzon Şube Başkanı Necdet Hacıosmanoğlu ile şubelerin başkan yardımcıları da katılım sağladı.
Genel Başkan Yardımcısı Karadağ ve beraberindeki heyetimiz, temaslarının ikinci gününde ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Genel Müdür Yardımcıları Zeki Karaoğlu, Erdinç Hatinoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Turgut, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Ali Baş ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı İhsan Kabil ile bir araya geldi. Görüşmede, mevsimlik işçilerin talepleri başta olmak üzere güncel konulara ilişkin karşılıklı istişarelerde bulunuldu; sendikamızın beklentileri ve destek talebi açık bir şekilde ifade edildi.





