Rize’deki seçim çalışmalarına diğer partilerden önce başlayan CHP Rize İl Örgütü, 1 Kasım Seçimleri için belirlediği milletvekili adaylarını, 4 Ekim Pazar günü, Rize Kültür Merkezinden düzenlenen görkemli bir törenle kamuoyuna tanıttı. 

Tanıtım programı öncesinde gazetecilerle bir araya gelen CHP İl Başkanı Mesut Rakıcı ve Milletvekili adayları, bir yandan basın mensuplarıyla tanışırken diğer yandan da çalışmalarını anlattı. 

Kahvaltılı basın toplantısında konuşan CHP Rize 3. Sıra Milletvekili Adayı İktisatçı-Eğitimci Ali Şahinler, öncelikle Rize’nin, ardından da ülkenin ‘korku imparatorluğundan’ kurtulacağını ifade etti.

Mücadeleye Kendi Memleketimizden Başladık

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanlığının ardından Cumhurbaşkanı seçilen ve hiçbir zaman Rizeli olduğunu ifade etmeyen, R.Tayyip Erdoğan’ın, ülkenin dört bir yanında kurduğu ‘korku imparatorluğunun’ yıkılması için, kendi memleketi Rize’den yola çıktığını kaydeden Şahinler, diğer adaylarla birlikte toplantının yapıldığı işletmede kahvaltı yapan aileleri de ziyaret ederek, iyi dileklerini iletti. 

AK Parti iktidarı döneminde toplumun farklı renklerinin birbirine karşı zıtlaştırılmasını ve toplumda kaos oluşturacak gerilimler yaşatıldığını, ayrımcılığın hat safhaya ulaştırıldığına dikkat çekerek, Rize’de de Gezi olayları sürecinde yaşanan gerginliklerin de bunun en açık örneği olduğuna değindi.

CHP’de Birleştik
 
Ülkede oluşturulmak istenen ‘korku imparatorluğunun’ Gezi’den sonra çökmeye başladığını ve 7 Haziran sonrasında tamamen teröre odaklandığını kaydeden Şahinler, “Biz bütün bu olumsuzluklar karşısında kendi memleketimizden mücadeleyi başlatarak CHP çatısı altında birleşip, Meclise 3 kişi gitmek için geldik Rize’ye” diye konuştu.

 Rize’nin Sorunları

Taksim Gezi Parkı olayları sürecinde etkin çalışmalarıyla ön plana çıkan ve bu nedenle hakkında açılan çeşitli davalardan beraat eden Şahinler, “Rize’nin en önemli sorunlarından olan HES’ler, 2B arazileri maden aramaları ve taşocaklarının yanında, işsizlik ve yolsuzlukları önlemek bizim önceliğimiz olacak. Yarım kalan ve tabelalarda kalan yatırımları biz tamamlayacağız” dedi.

CHP Rize Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kemal Köymen, Av. Çetin Keçeli’nin de katıldığı toplantıda ilk sözü alan İktisatçı-Eğitimci Ali Şahinler, “Öncelikle Rize’de oluşturulan korku imparatorluğunu yıkmak, Meclise buradan 3 kişi olarak gitmek üzere geldik. Tabi olmayabilir olabilir de. Önemli olan Rize’den Cumhuriyet Halk Partisi’nin şeytanın bacağını kırıp milletvekili çıkarmasıdır. Benim buradaki bulunuş nedenim hem partim hem ülkem için elimden geldiğince çalışmak ve mücadele ortaya koymaktır. Bu seçimlerde kendi mücadelemizle halka anlatabildiğimiz doğrularla başarılı olacağımıza ve milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum” şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Seçmenden Sıcak Yaklaşım

Şahinler, İl Başkanı Rakıcı ve CHP Milletvekili adayları Köymen ve Keçeli ile birlikte daha sonra, toplantının yapıldığı işletmede bulunan aileleri ziyaret ederek iyi dileklerini iletti ve kısa süreli sohbetler gerçekleştirdi. Vatandaşların ise önceki seçimlere oranla CHP adaylarına daha sıcak yaklaşımı ve başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etmeleri ise dikkat çekti.

 Öte yandan, Şahinler’in bu ifadelerinin bazı haber siteleri ile basın-yayın organlarınca saptırılarak, hedef gösterilmeye çalışılması ise hem okuyuculardan ve hem de Rizelilerden tepki aldı.