Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Her fabrika bir kaledir” sözünü anımsatarak, fabrika bacalarının tütmesi, sanayide makinelerin işlemesi, tarlada traktörlerin çalışması için emeğin hak ettiği değeri görmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında emeğin önemine vurgu yaptı.
Emekçinin uzun zamandır hayat pahalılığı ile mücadele ettiğine işaret eden Başkan Deniz, “İşsizlik ve yoksulluk arttı. Ekonomik kriz en çok yoksulları vurdu. Yoksulluk sınırının altında maaş alan emekli yurttaşlarımız, hayatlarının rahat etmeleri gereken döneminde çalışmak zorunda bırakıldı. Esnafımız siftah yapamadan günü kapatıyor. Asgari ücret insanca yaşam koşullarının altında kaldı. Zengin daha zengin, yoksul daha yoksun hale getirildi. Tüm zorluklara rağmen 31 Mart’ta umudu yeniden yeşerttik” dedi.

EMEK HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRMELİ
Başkan Deniz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Her fabrika bir kaledir” sözünü anımsattığı açıklamasında şunları söyledi: “Fabrika bacalarının tütmesi, sanayide makinelerin işlemesi, tarlada traktörlerin çalışması için emek hak ettiği değeri görmeli. Tüm yurttaşlarımızın huzur içinde yaşadığı Türkiye için emek mücadelemiz sürecek. Dayanışmanın, birlik ve beraberliğin büyümesi dileğiyle; 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun!”