HABER ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU - Çocuk Meclisini kurarak, çocukları da bünyesine katmaya hazırlanan Rize Kent Konseyi, 8-13 yaş aralığında ki çocuklarla bir araya gelerek Rize ile ilgili hayallerini sordu. Çocuklara, Belediye Başkanı olsaydınız Rize'de neleri değiştirirdiniz, büyükleriniz size nasıl bir Rize bıraksın istersiniz, nasıl bir okul, nasıl bir Rize hayal ediyorsunuz gibi sorular soruldu. Çocukların cevapları yetişkinleri aratmadı.

Daha yeşil bir şehir, trafiksiz bir şehir merkezi, çocuklar için daha fazla sosyal alan,  çocuk kafeleri, çocuk kütüphanesi ve kararlar alınırken çocukların komisyonlara katılması gibi hayalleri olan çocuklar okullar için ise uygulamalı eğitim, okullarda daha fazla kültürel, sanatsal ve spor alanlar, yaş gruplarına göre kantin, ve servis saatleriyle ilgili düzenleme istediler. 

Fatih ortaokulu öğrencisi Eymen Sali okullarda spor salonlarının eksik olduğunu,farklı spor dallarını denemek istediklerini söylerken bisiklet yollarının da artırılmasını istedi. 12 yaşında ki Onur Ekşioğlu ise şehir merkezinde ağaç göremedikleri için üzüldüklerini söyleyerek" sadece bina değil ağaç, çiçek de görmek istiyoruz.Ayrıca şehrin içinde kalabalık yerlerde dolmuş dışında trafik olmasın ki tedirgin olmadan yürüyebilelim.Bunun dışında spor salonlarının artırılmasını istiyoruz" dedi
13 yaşında ki Ceyda Göğüş ise Rize'de sosyal alan olarak sadece AVM olduğununu, bununda alışveriş amaçlı olduğunu bir sosyal alan olmadığını söyleyerek " Çocuklar için tiyatrolar, sinemalar, etkileşim kuracakları mekanlar istiyoruz. Aynı zamanda konser, eğlence gibi daha fazla etkinlik istiyoruz"dedi. 8 yaşında ki Hilal kalcıoğlu ise kantinlerde sıra konusunda çok büyük zorluk yaşadıklarıını söyleyerek " okulda kantin sayısı artırılsın. Çünkü bazan veliler geliyor önümüze geçiyor biz kantinden birşey alamıyoruz."dedi. Selahaddin Çapoğlu'da "kütüphanede büyükler oluyor bazanda dolu oluyor. Bizim yaş grubumuz için okullarımıza yakın yada mahallelerde küçükte olsa çocuk kütüphaneleri kurulabilir diyerek isteğini iletti. 

Okul çevresinde çok gürültü olduğunu söyleyen 12 yaşında ki Onur Altun okul saatlerinde okul çevresinde inşaat yapılmamasını isterken,Ecrin Sarı ise servislerin okula geç kaldığını ve 15 dakika derse geç girdiklerini söyleyerek " Zil çalınca okuldan sırayla çıkıyoruz ancak servis şöförü zil çalınca gelmezseniz sizi bırakır giderim diyor. servisler için bir çözüm istiyoruz." dedi.  Rize için bir şey yapılırken çocuklara da sorulmasını istediğini söyleyen Deniz Sarı ise temiz ve az gürültülü şehir hayal ediyorum" dedi.