Rize'de engelli gençler ve çocuklar at binerek engelleri aşmaya çalıştılar. Rize Engelsiz Yaşam Derneği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği "Engelsiz Spor "projesi kapsamında organize edilen at binme etkinliğinde 7- 20 yaş aralığında ki engelli gençler, at çiftliğinde yapılan çeşitli etkinliklerle kısıtlı dünyalarından çıkma olanağı buldular.

Atların engelli bireyler üzerinde terapi edici özelliği olduğu gerçeği doğrultusunda planlanan At çiftliği gezisinde engelli gençler ve çocuklar, ata binerek, atlarla iletişim kurarak, onları besleyerek ve fotoğraflar çektirerek unutulmaz bir gün yaşadılar.

Rize Engelsiz Yaşam Derneğinin 10 ay devam edecek olan "Engelsiz Spor Projesi" kapsamında çok sayıda spor etkinliği ve sosyal etkinlikler yer alıyor. Proje dahilinde Rize genelinde ikamet eden engelli bireyler 10 ar kişilik gruplar halinde 5 kez At çifliğine götürülecek.

Engelsiz Spor Projesi kapsamında çok sayıda etkinliklerinin olduğunu bunlardan birinin de at çiftliği gezisi olduğunu kaydeden Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Bülent Alan şunları söyledi " Projemiz 10 ay süresinde devam edecek. Çok sayıda etkinliğimiz var. Pandemi dolayısıyla gecikmelide olsa projelerimizi hayata geçirmeye başladık.

Bunlardan biride at çiftliği ziyaretimizdi. atların engelliler için kanıtlanmış bir terapi yöntemi olduğunu biliyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız profesyonel eğitimcilerin gözetiminde atlarla iletişim kurdular.Ata binmenin, atlarla konuşmanın, onlarla fotoğraf çekmenin ve beslemenin keyfini yaşadılar. Her ne kadar engelli bireyler için devletimiz çeşitli imkanlar yaratsa da farklı grupların yaptığı etkinlikler onların kısıtlı dünyalarına renk katıyor.

Aldıkları keyfi resmetmek imkansız. Düzenli olarak farklı grupları at çiftliğine götürmeye devam edeceğiz.bunun dışında yüzme, kayak,futbol, airobic, masa tenisi,hedef sporları gibi 20 alanda spor etkinliği programladık.Yine çeşitli zeka oyunları eğlenceli masa oyunları ve aile etkinliklerimizde projemiz içerisinde yer alıyor.Bu aktiviteleri de yoğun bir şekilde yapmaya başladık. "dedi

Alan bu proje ile sporun engelli bireyler için de yaşamın doğal bir parçası olduğu algısını geliştirerek ayrımcılığın ortadan kalkmasına ön ayak olmayı ve karşılıklı dialoglar geliştirerek sosyal uyuma destek olmayı hedeflediklerini, bu hedeflerinin de tüm STK lara örnek teşkil etmesini umduklarını sözlerine ekledi.