Geçtiğimiz hafta sonu yapılan 6. Genel kurulun ardından Kayseri Develililer Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımı yaptı.
Bayrak değişiminin yaşandığı 6. Genel kurulda yeni yönetim; Dr. Ahmet Özyalçın başkanlığında, Halil Yücel, Tayfur Yurtsever, Yusuf Akdağ, Ali Özkan, Ahmet Kozan, Yaşar Tekten, İsmail Arslan ve Ahmet Utku’dan oluştu.
Yapılan ilk toplantıda, yönetim kuruluna seçilen üyeler arasında görev dağılımı yapılarak gündemdeki konular değerlendirildi. Yönetim kurulu, önümüzdeki günlerde dernek olarak yapmayı planladıkları faaliyetleri gözden geçirerek karara bağladı.
6. Olağan genel kurul hakkında bilgi veren Dr. Ahmet Özyalçın; “Genel kurulumuz üyelerimizin katılımı ile gerçekleşmiş bulunuyor. Genel Kurulumuzda 5.dönemde görev yapan dernek yönetimimiz faaliyet ve denetim raporlarını sunmuşlardır. Daha sonra üyelerimiz tarafından 6. Dönemde görev yapacak olan yeni ekip belirlenmiştir. Seçilen yeni yönetim 2 yıl süreyle görev yapacaktır. Bizlere emanet edilen derneğimizi yapacağımız çalışmalarla amaçlarımız doğrultusunda daha ileri seviyelere taşımak için, ekip olarak el birliğiyle hareket edeceğiz. Bizler Seyrani’nin torunlarıyız. Onun felsefesi ve hayata bakış açısını özetleyen; Kalbini geniş tut Seyrani / Rızayı Bariden çıkma Seyrani / Gönül Beytullahtır yıkma Seyrani / Elinden gelirse imaret eyle mısralarında belirtiği gibi derneğimizin kapılarını tüm hemşerilerimize açarak karşıklı sevgi, saygı ve dayanışmanın artırıldığı bir yer olması için çalışacağız. Derneğimizin bu günlere gelmesini sağlayan bizden önceki yönetimlere ve dışardan destek olan tüm hemşeri ve gönüldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarımızda tüm üyelerimizin aktif katılımını bekliyor, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederek saygılar sunuyorum” dedi.
Yeni yönetimde görev dağılımı ise şu şekilde gerçekleşti: Başkan: Dr. Ahmet Özyalçın, Başkan Yardımcısı: Halil Yücel, Genel Sekreter: Tayfur Yurtsever, Muhasip: İsmail Arslan ve üyeler; Ali Özkan, Yaşar Tekdemir, Ahmet Utku, Yusuf Akdağ ve Ahmet Kozan.