Otomobil yol kenarında arıza yapan araca çarptı: 1 yaralı Otomobil yol kenarında arıza yapan araca çarptı: 1 yaralı

Ekonomist Dergisinden Özlem Bay Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan ve gündemlerinde halka arzın da yer aldığını belirten Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş ‘Efor Coffee’ markasıyla kahve sektörüne gireceklerini belirtirken “Yeni yatırımlarımızın etkisiyle ciromuzda yüzde 35’lik büyüme bekliyoruz” dedi.

Çay başta olmak üzere gübre, enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Efor Holding'in Temelleri 45 yıl önce Rize’de atıldı. Büyük zincirlere private label çay üretimiyle büyüyen grup, kendi markası ‘Efor’la da hedef büyütmüş durumda. 

Grubun lokomotif şirketi Efor Çay bugün 29 bin tonluk çay satışıyla Türkiye’nin toplam çay satışının yüzde 10,8’ini karşılıyor. Şirketin bu yılki planları arasında ise ‘Efor Coffee’ markasıyla kahve kategorisine girmek var.

Bunun için Tokat Erbaa’da yaklaşık 12 milyon dolarlık bir yatırımı devreye alacaklarını söyleyen Efor Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkuş, “Geçen yıl 4,2 milyar TL’ye ulaşan ciromuzda bu yıl yeni yatırımların etkisiyle yüzde 35’lik artış bekliyoruz” diyor.