İkizdere'de yapımı planlanan taş ocağına karşı İyi Parti Heyeti bölgeye gelerek açıklamalarda bulundular. Heyette Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Mersin Milletvekili Zeki Hasan Sıdalı, Çevre Ve Doğa Politikaları Başkanı Arzu Önşen, Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel, Rize İl Başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık ve diğer partililer hazır bulundular

Konu ile ilgili konuşan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ''Burası koruma altına alınan bir vadi ve SİT alanı.Sit alanı ilan edilen yere Taş Ocağı olmamalı. Biz istemecüzçülerden değiliz. Dolgu için alternatif yerler olabilir. Burada yanlız değilsiniz. Türkiye 5 müteahhitten büyüktür. İkizderede insan çalışacak hiçbir kamu fabrikası yok. Güneyce Belediyesini kapatan AKP, 1952 yılında açılan İkizdere adliyesini kapatan AKP. İkizdereli iş bekliyor taş ocağı değil'' dedi.

Yine konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Akyıldız Özyanık ''Vekillerimiz, Genel Başkan Yardımcılarımız ve partililerimizle birlikte İkizdere’de incelemelerde bulunduk. İkizdere’mizin dağlarına, sularına, yaylalarına sahip çıkıyoruz. İkizdereli hemşerilerimizin yanındayız ve sözümüzün arkasındayız'' dedi.