Eski İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık’ın ihraç talebiyle disipline sevk edilmesinin ardından İYİ Parti İl Başkanlığında istifa depremi yaşandı. Özyanık, kendisi ile birlikte 200 partilinin partiden istifa ettiğini açıkladı.

Cengiz Topel Yıldırım’ın Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Adayı olduğunu açıklayan İYİ Parti’nin sosyal medya hesaplarından “Neredeyse 30 yıldır Ankaramızda hüküm süren vizyonsuzluk ve vasatlık” paylaşımını alıntılayan eski İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, bu paylaşımdan rahatsız olduğunu ifade edip partisini eleştirdi. Bunun üzerine harekete geçen İYİ Parti Rize İl Başkanlığı, eski İl Başkanları Öyanık’ın ihracını isteyerek disipline sevk etti. Bu duruma tepki gösteren partililer ise Özyanık’ın yaptığı basın açıklaması ile partisinden istifa etti.

A W133655 02

Eski İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık'ın açıklaması şu şekilde;

Bugün 32 yıllık hayatımın en zor günlerinden birini yaşıyorum. Hakkımda demokratik teamüllere aykırı olarak yürütülen ihraç süreci nedeniyle 2018-2023 yılları arasında yaklaşık 5 yıl Rize İl Başkanlığını yürüttüğüm, ailem bildiğim İYİ Partimden şahsıma başka bir seçenek bırakılmadığı için üzülerek istifa ediyorum.

Partimizden zehir zemberek açıklamalarla istifa eden, partimizin vekili olduğu dönemde partimizin kuruluş amaçlarına aykırı olarak “Ak Parti ve Mhp ile işbirliği yapmalıyız” diyen Nebi Hatipoğlu’na gösterilen demokratik hoşgörü; partinin en zor zamanlarında görev üstlenen, şahsıma gösterilmemiştir.

Rize’de zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı Rize’de zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı

Partimin demokratik usullerle yetkili kurullarından alınmış “Hür ve Müstakil” kararına son derece saygı duyuyor, İstanbul ve Ankara’yı ayrı bir parantezde tutarak olumlu bulduğumu ifade ediyorum. İstanbul, Ankara özelindeki kişisel kanaatimi de partimin kurumsal kararına zarar vereceği düşüncesiyle hiçbir zaman paylaşmadım.

Vicdanımı rahatsız eden, beni ihraca götüren, itiraz ettiğim husus ise; partimizin güvenirliliğine ve inandırıcılığına açıkça zarar veren dün birlikte yol yürüdüğümüz Mansur Yavaş Başkanımız ile Ankara’yı parsel parsel sattığı iddia edilen, kamu kaynaklarını hunharca harcayan, talan siyasetinin baş mimarlarından gökçekin aynı kefeye koyulmasıdır. Dün övdüğümüz, Milletimize Cumhurbaşkanı olmasını layık gördüğümüz Mansur Başkanımıza bugün “vasat ve vizyonsuz” diyerek bir seçim kampanya yürütülmesi hiçbir İYİ Partilinin vicdanının kabul edebileceği bir tutum değildir. “Daha iyisi var” iddiasıyla seçmene 3. Yol olmak başka güvenilirliğimizi zedeleyerek seçim kampanyası yürütmenin bambaşka olduğunu düşünüyorum.

Kıymetli dostlarım,

Partimizin kuruluşunda ilçe yöneticisi olarak görev aldım. 2018 yılında tarafıma verilen il başkanlığı görevini 30 Ocak 2023 tarihine kadar yürüttüm. 29 Nisan 2023 tarihinde doğum yaptım. Son güne kadar karnım burnumda seçim çalışmalarına devam ettim. Doğumdan sonra 1 haftalık bebeğimle tekrar sahalarda seçim çalışmalarını yürüttüm. Hiç bir makam ve ünvan sahibi olmadan sadece çocuklarımızın geleceğinin daha iyi olacağını umut ederek çalıştım. Gelmiş olduğum süreçte bu kadar zorluklara göğüs germiş olmama rağmen vefa kelimesinin siyasette ne kadar içi boş bir mefhum olduğunu yaşayarak gördüm. İçerisinde hala son derece sevip saydığım abilerim ablalarımla dostluklarımız her zamanbakidir. Hak edene verdiğimiz emekler sonuna kadar helal olsun. Genel Başkanımız Meral Akşener’e de genç bir kadın olarak şahsıma siyaset yapma imkanı verdiği için teşekkür ederim. İYİ Parti bana çok İYİ dostluklar kazandırdı. Bunca yaşanan süreçten sonra şunu bilin ki her şey gelip geçiyor, yanınızda aileniz ve dostlarınız kalıyor. Çocuğum gibi gördüğüm her türlü zorluklarla mücadele ettiğim ve uğruna 6 yaşındaki kızımın vaktinden çok çaldığım partimden paylaşmış olduğum malum tivit nedeniyle ihraç işlemleri başladığından artık fikren ve zihnen İYİ Parti ile bir bağım kalmadığını üzülerek ifade ediyorum.

Siyaset millet derdini dert edinmektir. Ben Rize için, memleketim için çalşmaya, memleketim Rize’ye olan vefa borcumu ödemeye memleketimin derdiyle dertlenmeye ömrüm yettiğince, elimden geldiğince devam edeceğim.

Saygılarımla...