Hisselerinin %100’ü belediyeye ait olan Kalkandere Belediyesi Personel LTD.ŞTİ. çalışanlarının toplu sözleşmesi Belediye-İş sendikası ile anlaşma sağlanarak düzenlenen sabah kahvaltısı programı sonrasında Belediye-İş sendikası yetkilileri ve Başkan Kenan Yıldırım'ın katılımı ile imzalandı.

Yapılan toplu sözleşmenin her iki tarafa da hayırlı olmasını dileyen Belediye İş Sendikası Rize Temsilcisi Yaşar Kaspar : “Kalkandere Belediyesi personel Ltd.şti.(taşerondan kadroya geçen personel) toplu iş sözleşmemizi Başkanımız ve arkadaşlarımızla sabah kahvaltısında bir araya gelerek imzaladık. Sayın Belediye Başkanımız Kenan Yıldırım başkanıma emeğe ve emekçilere 6,5 yıldır olduğu gibi bugünde şirket işçilerinin yüzlerini güldürmüştür, Şartları zorlayarak çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını düzeltmek için desteklerini esirgemeyen Kenan Yıldırım Başkanımıza örgütümüz ve üyelerimiz adına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz. Sözleşmeye katkı sunan Belediyemiz birim amirlerimize ve üyelerimize teşekkür ederiz. Arkadaşlarımıza hayırlı olsun sağlıklı günler dilerim.”


Sözleşmeye göre %32 zamla günlük yevmiyeler 165 ₺’ye yükseltilirken, Aile ve çocuk yardımı, 150₺ direksiyon primi, 52 günlük ikramiye gibi birçok hak ve kadrolu işçilerin sözleşmesinde olduğu gibi sosyal haklarla beraber anlaşma sağlandı.
Arkadaşlarımıza hayırlı olsun sağlıklı günler dilerim.