TÜBİTAK 2020 Yılı Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Değerlendirmesi sonuçlarına göre, Kalkandere Ormanlı İlkokulu/Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Kader SERDAR’ın Proje Koordinatörlüğünde 8/A sınıfı öğrencisi Mehmet ÖZTÜRK Türkçe Ana Alanı Görsel ve İşitsel Sanatlar Temasında ‘’Origami Sanatının Çocukların Güzel Yazma Becerilerine Etkisi’’ adlı araştırma projesiyle bölge birinciliği, Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilimleri Öğretmeni Esra ÇAVDAR’ın Proje Koordinatörlüğünde 8/A sınıfı öğrencileri Tuna ÇOLAKOĞLU ve Gürkan GÜNGÖR  Fizik Ana Alanı Yenilenebilir Enerji Temasında ‘’Palmiye Ağacı Gövde Liflerinin Isı ve Ses Yalıtımı Üzerindeki Etkisi’’ adlı araştırma projesiyle bölge birinciliği elde ederek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmışlardır. Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi (Ortaokul) Fen Bilimleri Öğretmeni Esra ÇAVDAR Proje Koordinatörlüğünde 8/A sınıfı öğrencisi Berra ALTUN Tarih Ana Alanı Kültürel Miras Temasında ‘’Bölgemizdeki Tarihi Taş Kemer Köprülerin İncelenmesi, Tanıtım ve Farkındalık Oluşturulması’’ adlı araştırma projesiyle bölge ikinciliği kazanmıştır. Kalkandere, Rize genelinde TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan 4 araştırma projesinden 2 tanesinin Kalkandere’deki okullarda öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanmış olmasıyla dikkatleri üzerine çekerek önemli bir başarıya imza attı.
       Kalkandere Ormanlı İlkokulu/Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Kader SERDAR’ın Proje Koordinatörlüğünde 8/A sınıfı öğrencisi Mehmet ÖZTÜRK Türkçe Ana Alanı Görsel ve İşitsel Sanatlar Temasında ‘’Origami Sanatının Çocukların Güzel Yazma Becerilerine Etkisi’’ adlı araştırma projesiyle, origami (Kâğıt katlama sanatı) etkinliklerinin ilkokul döneminde el yazısı becerisi bakımından akranlarından geri kalan öğrencilerin el yazısı becerisine etkisi incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre origaminin çocuklar da ince kas becerilerinin gelişimine yönelik olumlu sonuçlar verdiği ve çocukların güzel yazma becerilerini olumlu yönde etkilediği tezi doğrulanmıştır.
       Kalkandere Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilimleri Öğretmeni Esra ÇAVDAR Proje Koordinatörlüğünde 8/A sınıfı öğrencileri Tuna ÇOLAKOĞLU ve Gürkan GÜNGÖR Fizik Ana Alanı Yenilenebilir Enerji Temasında ‘’Palmiye Ağacı Gövde Liflerinin Isı ve Ses Yalıtımı Üzerindeki Etkisi’’ adlı araştırma projesiyle, bitkisel bir ürün olan Palmiye ağacı liflerinin ısı ve ses yalıtımı üzerindeki etkileri incelenmiştir. Yapılan deney ve gözlemler sonucunda Palmiye ağacı liflerinin ısı ve ses yalıtımında oldukça etkili olduğu saptanmıştır. Doğal kaynakların sınırlı olduğu Dünyamızda, sürdürülebilir kalkınma ve ülke ekonomisi için enerjiyi tasarruflu kullanma zorunluluğu bulunmaktadır. Yapılan araştırma sonucunda çevre dostu, alternatif doğal yapı malzemesi Palmiye ağacı liflerinin ısı ve ses yalıtımında kullanılabileceği görülmüştür.
       TÜBİTAK 2020 Yılı Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Erzurum Bölge Değerlendirmesi sonuçlarına göre birincilik elde ederek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan öğrenciler, öğretmenleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut TİRYAKİ Kalkandere Kaymakamımız Kemal Sefa GÖKMENOĞLU' nu makamında ziyaret etti. Kaymakamız dereceye giren öğrencilerimizi ve öğretmenlerini başarılarından ötürü tebrik ederek öğrencilerimize ve beraberindeki heyete yemek ikram ettikten sonra uzaktan eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere başarı gösteren öğrencilerimizi tablet ile ödüllendirdi. Kaymakamımız Türkiye Finalleri için de başarı dileklerini iletti.