Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda çalışan 160 personel, maaşlardaki adaletsizlik nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı. Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi ile işveren arasında yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine, çalışanlar maaş farklarının giderilmesini talep ediyor.

KTO Meclis Üyesi Aydemir: "KDV işletmeye yüzde 1 ile giriyor, yüzde 10 ile çıkıyor" KTO Meclis Üyesi Aydemir: "KDV işletmeye yüzde 1 ile giriyor, yüzde 10 ile çıkıyor"

Aynı işyerinde çalışan personeller arasında 35 bin TL ile 45 bin TL arasında değişen maaş farklılıklarının giderilememesi, çalışanların tepkisini artırdı. İşveren tarafı da Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi de konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmaktan kaçınıyor. Eylemin, yarın Fen İşleri, Atölye Park, Temizlik ve Eğitim birimlerine de yayılması bekleniyor.

Tam katılım sağlanırsa; yaklaşık 2 bin 500 belediye personeli iş bırakma eylemine dahil olacak. Belediyedeki hizmetlerin aksama ihtimali nedeniyle sürecin nasıl ilerleyeceği ise merak konusu oldu.

Kaynak: iha