Şu anda kripto para birimlerinde bir düşüş yaşanıyor. Ancak bunun tam tersi olduğu ve sert yükselişlerin yaşandığı dönemlere de şahit oluyoruz. Bu noktada kripto para borsalarının ve borsalarda yer alan kripto para birimlerinin takibinin aynı anda yapılabilmesi, özellikle arbitraj yapan yatırımcıların işlerini oldukça kolaylaştırıyor.

Buna ek olarak özellikle TL bazında kripto para yatırımı yapan yatırımcılar, zaman zaman Türk borsalarında aynı anda takip yapmakta zorlanabiliyor. 21 Milyon adlı takip sitesi ise tam burada plana dahil oluyor.

21 Milyon Nedir?

21 Milyon aslında en basit tanımı ile bir veri sağlayıcısı olarak karşımıza çıkıyor. 21Milyon.com Türkiye’de yer alan kripto para borsalarını ve bu borsalardaki tüm pariteleri tek bir platformda toplayarak kripto para piyasalarıyla ilgili verileri anlık olarak kullanıcılarına sunuyor.

21 Milyon sayesinde kullanıcılar bir taraftan Türk kripto para borsalarını takip ederken bir taraftan da istedikleri borsaları belirli kriterlerde karşılaştırabiliyorlar. Bu karşılaştırma kriterleri arasında şunlar yer alıyor: 21 Milyon puanına göre, yorumlara göre, parite sayısına göre, 24 saatlik son işlem hacmine göre, açıldığı tarihe göre. Platformda şu anda 8 Türk kripto para borsası yer alıyor.

Türk Lirası İle Veri Sunumu

21 Milyon platformunun Türk kripto para yatırımcısına sunduğu en önemli avantaj TL paritesinde verilerin paylaşılıyor olmasında yatıyor. Bu da kripto para birimlerini TL bazında takip etmek isteyen kullanıcılar için büyük kolaylıklar sağlıyor. Çünkü benzer platformlar genellikle dolar bazında veri sağlıyor ve bu da TL takibinde çeşitli sorunların yaşanmasına yol açabiliyor.

Bunlara ek olarak 21 Milyon’da Türk borsalarında işlem gören tüm kripto paralar ve bunlarla ilgili bilgilerin yanı sıra 1 günlük, 1 haftalık ve 1 aylık sürelerle kazandıran ve kaybettiren kripto para birimlerinin verilerine de ulaşılabiliyor. Türkiye’deki kripto paralar sekmesinde şu anda 190 adet kripto para birimi bulunuyor. Bu kripto paralar arasında; Ripple (XRP), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), Litecoin (LTC) ve Bittorrent (BTT) gibi birçok kripto para yer alıyor.

Tüm bunların yanında 21 Milyon kullanıcıları gündemi de platform üzerinden takip edebiliyor. Haberler sekmesinden gündem ile ilgili önemli başlıklara ve son dakika gelişmelere ulaşılabilir. Ayrıca yeni yayınlanan haberler de ana sayfada canlı olarak takip edilebiliyor.