EDİRNE (İHA) - Edirne'de 'turuncu alarm' verilen Meriç Nehri'nde su seviyesinin günler sonra normale dönmesiyle birlikte taşkının izleri ortaya çıktı. Bazı evlerde eşyaların su içinde kaldığı görüldü.
Bulgaristan'daki barajlardan yapılan su salımı ve bölgede etkili olan yağışların ardından debisi yükselerek taşkına neden olan Meriç Nehri'nde, su seviyesinin normale dönmesiyle birlikte taşkın sahalarındaki hasar gün yüzüne çıktı. Nehir yatağına yakın bölgelerde bulunan bazı evlerin zemin katlarını su bastığı, evlerdeki eşyaların zarar gördüğü belirlendi. Vatandaşlar, suların çekilmesinin ardından evlerine girerek temizlik ve hasar tespit çalışmalarına başladı. Bölgede saha kontrollerini sürdüren ekipler, taşkın sahalarında yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Evlerine çizme ve tulumlarla giren bazı vatandaşlar, eşyalarının su içinde kaldığını ifade ederek, bazı hayvanlarının telef olduğunu belirtti.




