Pazarspor kulübünün hem İhtiyacı hem de hayali olan sosyal tesislerin lansman toplantısı yapıldı. Kulüp Başkanı Hüseyin Yangın, yönetim kurulu ve yüksek divan kurulu üyeleri ile basının katıldığı toplantı tesislerin yapılacağı Hemşin yolu üzerinde yapıldı.

Başkan Hüseyin Yangın,”25. yılımızı tamamladığımız profesyonel liglerde yılardan beri hayalini kurduğumuz en önemli konu kendisine ait sosyal tesislere sahip olmak idi. Benim başkanlığım döneminden öncede başlayan bu süreç bir türlü gerçekleşme fırsatı bulmadı. Daha öne şu an bulunduğumuz yerin az ilerisinde başka bir yer bulmuştuk ama o zamanki bürokratik engeller bu tesisleri yapmamıza engel oldu, bir anlamda verilen yer bizden geri alındı. Uzun arayışlar neticesinde de geçen yıl bulunduğumuz 17.000 metre karelik bu yer Orman Genel Müdürlüğünden Pazarspor’a kiralanarak, kulübümüze mülkiyeti kazandırıldı. Bu alan spor ve sosyal tesisler adı altında projelendirilecek.



Şu an dere tahkimat işlemleri devam ediyor bir ay gibi kısa bir sürede duvar tamamlandıktan sonra yol seviyesinde dolgu yapılacak. Dolgu çalışması biter bitmez de ilk aşaması olan doğal nizami ölçülerde çim saha yapılacak. Bu tesisler tamamen imece usulü ile yapılacak, şu an devlet su işleri bütçesi ile istinat duvarı yapılıyor. Daha sonra Valiliğimiz, Kaymakamlığımız, Belediye Başkanlığımız, civar ilçelerin Belediye Başkanlarının da katılımı ile dolgu süreci tamamlanacak ardından da uygulama projesinin bitimi ile, bir tane doğal çim saha, bir adet sentetik çim saha, tenis kortu sosyal tesisler ve mesire alanı, birde antrenman amaçlı kapalı spor salonunu da sığdırabilirsek komple bir spor kompleksi olacak.



Tamamen imece usulü ve TFF ile Spor Bakanlığının bu tip tesislere yapacağı yardımlardan da destek alıp kendi içimizde kampanyalar düzenleyerek bunun bütçesini bir şekilde oluşturacağız. Bu kampanyaların ilkini bu alanın kiralanması ile birlikte ilk etabını Ankara’da yaptık. Etimeskut Spor Kulübü Başkanı Fındıklılı hemşerimiz Hasan Kartal bizi ağırlamıştı, orada yapılan etkinlikte geçen yıl 70.000 TL civarında bir söz aldık ve bunun 20.000 Tl lik kısmı da yardım hesabına yatırıldı. İlk yardım harcını Hasan Kartal Beyefendi yaptı, ardından da yine bizde daha önce yönetim kurulu üyeliği yapan Gürsel Alnıaçık yaptı her ikisine de teşekkür ediyorum on’ar bin liralık ilk etapta katkı yapılar ve devamının da geleceğini söylüyorlar.

Bunun ile ilgili Şeker Bankta Bağış hesabımız var, rakam önemli değil, ama az, ama çok bir lirayı da, bin lirayı da bu kampanya ile toplayacağız ve el birliği ile bu tesisi yapacağız. Benim tek başıma yapmam mümkün değil. Ben bunun yıllardır hayalini kurdum bu hayal gerçekleşmek üzere inşallah en kısa sürede de fiiliyata geçirip bu tesisi, Pazar’a, Pazar ve bölge Gençliğine Pazarspor’a kazandıracağız. Bu tesis sadece Pazarspor’un değil bu bölgedeki bütün gençlerin hizmetinde olacak. Tüm spor kulüplerinin kullanabileceği bir alan yaratıyoruz herkesin ortak malı. Umarım bu tanıtım toplantısının ardından çok kısa bir sürede de temel atma törenini yaparız. Ben tekrar katılanlara teşekkür ediyorum. İnşallah tamamlandıktan sonra da sağlıklı bir şekilde birlikte oluruz” dedi.

Eski Başkanlardan Mustafa Taşkın,’ bu proje benim için Pazar’a, bölge gençlerine yapılabilecek en büyük projedir. Bunu yatırım olarak görmek lazım ve tüm bölge insanına da bu şekilde göstermek lazım. Yani bu şahısların yaptığı bir şey değil, bölgeye, gençlere, spor’a yapılan bir hizmet. Bu bir ilktir ve kalıcı bir tesistir, ve muhakkak ki diğer ilçelere de örnek olacak, bu örnekten yola çıkarak diğer kulüplerimiz de tesisleşme yönünde çok büyük adınlar atacaktır. Bizim yaptığımızın ilk olması nedeni ile de hepimizin sahip çıkması gerekmektedir” dedi.



Teknik Direktör Şevki Tonyalı,” gerçekten geçmişten günümüze şu an üzerinde durduğumuz zemini görüyorum, 80 li yıllarda Pazarspor da futbola başladım, Pazar lisesinin sahasında buna benzer bir zeminde antrenman yapıp futbol oynardık. Şu an geldiğimiz noktada iki tane çim sahadan ve tesisleşmeden bahsediyoruz. Buda Pazarspor’un geldiği noktayı göstermektedir. Bu projenin muhteşem bir şekilde özünde Pazarspor’a, genelde de Türk sporuna, Rize spor’una çok büyük katkı yapacağına inancım tamdır, dolayısıyla da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Futbolculardan Devrimcan Beyaz,” Öncelikle böyle bir projeyi bizlere kazandıracakları için yetkili herkese çok teşekkür ediyorum. Hem sporcu olarak hem kulüp olarak ihtiyacımız olan en önemli şeylerden bir tanesi buydu. İnşallah en yakın zamanda faaliyete geçer ve kullanmaya başlarız” dedi.