Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu(TAZOF) iş birliğiyle Türkiye genelindeki tüm resmi/özel ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören 9-14 yaş aralığındaki öğrencilere yönelik düzenlenen Türkiye 2. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasının finalleri 27-28 Nisan 2019 tarihlerinde Bursa’da yapıldı.

Bursa’da düzenlenen ve Rize ilini 7 kategoride 7 öğrencinin temsil ettiği Türkiye 2. Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası finalinde Mangala kategorisinde Çayeli İshakoğlu İlkokulu öğrencisi Bünyamin GÜLKAYA Türkiye Birincisi oldu. 

Aynı turnuvada Pentago kategorisinde Pazar Yaşar Medine Haberal Ortaokulu öğrencisi Mehmet Efe GÖREN de Türkiye Dokuzuncusu oldu.

Aynı organizasyon içinde, Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu´nun gerçekleştirmiş olduğu 1. Akıl ve Zeka Oyunu Tasarım Yarışmasında Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Kemal AKBAYRAK kendi tasarladığı "Vız" isimli kutu oyunuyla Türkiye birincisi, Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Emre YURDAÖZ, kendi tasarladığı "Tokuz Kün" isimli kutu oyunuyla Türkiye dördüncüsü, Rize Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Asuman BİLGİN YURDAÖZ, kendi tasarladığı "Ötüken" isimli kutu oyunuyla Türkiye altıncısı oldu.