Unutulmaya yüz tutan sanatların yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için açılan kurslardan iğne oyası ve kırk yama kurslarında yapılan çalışmalar açılan sergi ile görücüye çıktı. Rize Halk Eğitim Merkezinin açtığı kursları başarıyla bitiren öğrenciler belgelerini alırken yaptıkları çalışmaları İsmail Kahraman Kültür Merkezi sergi salonunda halkın beğenisine sunuyor.

İgne oyası kursu hocası Aynur Alev’in öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel eserler katılımcılardan tam not aldı.

Artan kumaşların bir sanat eserine dönüştürülerek yeniden kullanıma kazandırıldığı kırkyama kursunda yapılan eserler dikkat çekiyor.

Kimi zaman İsmail Bey’in kullanmadığı gömleklerinin kimi zaman çocukların küçülen kıyafetlerinin kullanıldığı kırkyama çalışmalarında yapılan örtülerde oluşturulan desenler göz kamaştırıyor.

Kurs hocası Zeynep Özkan ve öğrencilerinin kırkyama tekniği ile yaptığı mefruşat ürünlerini tek tek inceleyen davetliler, bu güzel eserler için öğretmen ve öğrencilerini tebrik ettiler.

İğne oyası ve kırk yama kursunun sergisi İsmail Kahraman Kültür Merkezi sergi salonunda Cuma günü akşamına kadar açık kalacak.

Haber : ARZU ERBAŞ