Rize İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Servisi'nin gereksiz aranmasını önlemek ve ambulanslara yol verme bilincini yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği ‘Yaşama Yol Ver’ Kampanyası kapsamında Hacere Usta Anaokulu öğrencilerine “Yaşama Yol Ver” projesi kapsamında minik 112 eğitimi verildi.



112 acil yardım hattının önemi hakkında film izleyen öğrencilere bilgilendirici broşür, etiket, silgi, kalem ve boyama kitabı hediye edildi.

Salondaki bilgilendirme toplantısının ardından okulun bahçesinde düzenlenen etkinlikte ise ambulans ve ekipmanlarının nasıl kullanıldığı görevliler tarafından öğrencilere anlatıldı. Çocuklar, ambulansa binerek içindeki cihazları ve tıbbi donanımı yakından görme fırsatı buldu.



Projeyle bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydeden İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “112 acil yardım hattının hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle, gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalınmaktadır.” dedi.



Tepe, Sağlık Bakanlığının başlattığı projenin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerin toplumumuzun geleceğini olumlu şekillendireceği muhakkak" ifadesini kullandı.