AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim basın mensupları ile bir araya geldi. Çay kanunu ile ilgili yapılan hazırlıkları değerlendiren Alim “Çay kanununu biz çıkartacağız. Öyle içi boş, sadece kağıtlar göstererek değil. Çay kanunu çıkartacağız diyenlerin birçoğu şu anda bir çay kanununun ne olduğunu bile bilmiyor. Çay kanunu var ama bu güncellenebilir. Üreticiden sanayicisine bütün kesimlerin memnun kalacağı bir çalışmayı AK Parti yapacaktır. Bu çalışma buradaki paydaşlarla istişare içinde yapılacak. Bu konuda boşu boşuna polemik yapmaya, bu konuda hemşerilerimizin aklını çelmeye hakikaten gerek yok. Kalkıyor bilmem nerenin milletvekili çay kanunun olması lazım, çay da sıkıntı var diyor. İttifak ortakları ‘çay kanunu çıkması lazım’ diye neredeyse bizden bile fikir alacaklar. Çay kanunu oldu bittiye gelmez, oldu bitti ile olmaz. Bunu yapacak olan yine Ak Parti’dir, çayın hamisi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Diğerleri sadece elinde konuşacak başka konuları olmadığı için çay kanunu üzerinden konuşmaya devam ediyorlar. Muhalefetin ve türevlerinin başka konuşacak konuları ve projeleri olmadığı biz diyoruz ki ‘havaalanı yapıyoruz ‘ onlar diyor ki ‘gelirsek kültür merkezinin adını değiştireceğiz’, Biz lojistik merkezden bahsediyoruz, onlar ‘Recep Tayyip Erdoğan bulvarının adını değiştireceğiz’ diyor.Bu nasıl bir anlayıştır, bu milletin aklıyla dalga geçmektir. Ama bu millet öyle bir millet değil. Bu millete bununla mı hizmet edeceksiniz ?” dedi.

‘SALTUK DENİZ, BEKAROĞLU’NA BİRAZ SİYASET DERSİ VERSİN’

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’nun CHP Rize il Başkanı Saltuk Deniz’den siyaset dersi alması gerektiğini söyleyen Alim “CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim görevini vekaletle sürdürdüğü dönemde "Genel müdürü neden atamıyorsunuz da vekaleten duruyor. İşini gayet güzel yapıyor" demiştir. CHP teşkilatı da Rize'de aynı şeyi söylemiştir. Mehmet Bekaroğlu’nun kendi söylemi midir bilmiyorum ama önceki gün "Genel müdürün AK Parti İl Başkanının ağabeyi olmaktan başka ne meziyeti var ?"şeklinde bir açıklaması olmuş. Sayın Bekaroğlu ‘Genel müdürü neden atamıyorsunuz’ dediğinde Yusuf Ziya Alim’in  ne meziyeti vardı da şimdi kayboldu? Sen hangi meziyetinden dolayı CHP parti meclisi üyesi oldun. Kadın kotasından. Sayın Bekaroğlu gelsin CHP il Başkanı Saltuk Deniz’den nasıl siyaset yapılır öğrensin. Saltuk Deniz, Bekaroğlu’na biraz siyaset dersi versin. Bekaroğlu'nun siyasetteki tek varlığı Tayyip Erdoğan karşıtlığı. Siz daha kendi parti meclisinin kotasına saygı duymuyorsunuz, vatandaşın kotası ile ilgileniyorsunuz. Memleketinle alakalı söyleyecek bir şeyin varsa gel, projeleri söyle, biz de seni dinleyelim “ifadelerini kullandı.

‘İLİMİZDEKİ HİZMETLER SAYMAKLA BİTMEZ’

Cumhuriyet tarihinin en şanslı siyasi partisi ve en şanslı teşkilatları olduklarını söyleyen Alim “Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin peşinden siyaset yapıyoruz. Ekip arkadaşıyız. Şu hizmetleri ülkemize kazandıran bir partinin mensuplarıyız. İlimizdeki hizmetler saymakla bitmez. Aldığımız hizmetler devasa, hem miktar olarak hem ilimize katacağı değer olarak muazzam işler” dedi.

‘RİZELİ NEREDE, NE TEPKİ VERECEĞİNİ GAYET İYİ BİLİR’

Rize’ye son aylarda bir çok parti liderinin geldiğini hatırlatan AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ziyaretinde yaşananları değerlendirdi. Alim “Rizelileri ülke gündeminde çok farklı ve yanlış tanıtmaya kimsenin hakkı yok. Son zamanlarda ilimizi siyasi partilerin genel başkanları ziyaret etti. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Rize'ye geldi, herhangi bir olumsuzluk gördünüz mü? Düzgün bir şekilde edebi ile gelen, güzel bir şekilde karşılanır, gönderilir. Rizeli nerede ne tepki vereceğini gayet iyi bilir. Kılıçdaroğlu'nun öncesinde de Muharrem İnce geldi, Ali Babacan geldi. Bu şehrin renginin belli olmasına rağmen kimse bir şey denildi mi, bir olumsuzluk oldu mu?  Meral Akşener geldi. Gelmeden önce Rize'nin yüzde seksen birinin değer verdiği bir lidere hakaretler yapacaksın, bu ülkede bütün siyasi partilerin nefret ettiği bir kişiye benzeteceksin. Geldiğinde medeni cesareti ile sana fikrini söyleyen kişiye hakaretler yağdıracaksın. Civar illerden de teşkilat mensuplarını getireceksin, benim hemşerime orada saldıracaksın, tekme tokat yumrukla gireceksin, hakaretler yapacaksın. Rizeliye haksızlık yapamazsın. İyi Partili üst düzey yöneticilerin Rizelileri kötü gösterme ile alakalı bir gayretleri var, anlamış değiliz. Öyle bir Tayyip Erdoğan düşmanlıkları nefretler var ki Rizelilerden de nefret ediyorlar” dedi.