Bülbül'ün açıklaması şöyle "Ülkemizde Tarım ve tarıma bağlı sektörler 81 vilayette ekonomik katma değeri olan faaliyetlerdir. Ayrıca ülkemiz amatörde olsa bir Tarım ülkesidir! Bu nedenle Mart ayından başlayıp Ekim ayına kadar devam eden Tarımsal faaliyetler vardır. (Seracılık faaliyetlerinde dikkate alınırsa 12 ay devam eder)

Bu faaliyetler esnasında iş gücü; yerleşik hayat süren bölgedeki insanımızdan, başka illerden gelen insanımızdan ve yabancı işgücü ile karşılanır. Yabancı işgücünün kısıtlandığı düşünülürse, yerel işgücünün en etkin şekilde kullanılması önem kazanmıştır. Yerel manada sağlanan iş gücünün bir kısmı büyük şehirlerdeki çocuklar, gelinler ve torunlar ile sağlandığı gibi izinlerini bu mevsimlere denk getiren memurların sayısıda azımsanmayacak ölçüde fazladır.(özellikle öğretmenler ve bölgelerinde çalışan diğer memurlar)

Bu nedenledir ki; büyük şehirlerden kırsala bir nüfus kayması yaşanır. Özellikle virüs dolayısıyla okulların ve birçok işyerinin kapalı olması dolayısıyla yasağın kalkmasını bekleyen bir kitle vardır. Tarımda işgücü olarak çalışacak bu insanların seyahat engelinin kontrollü olarak kaldırılıp, köylerine dönmeleri sağlanmalıdır.Gerekli eylem planı acilen hazırlanıp uygulamaya koyulmalıdır.

Aksi halde ne mi olur?

Virüs sonrası kıtlık!"