İki oturum halinde gerçekleştirilen konferansın sabah 10.00'da olan birinci oturumuna; Vali Kemal ÇEBER, RTEÜ Rektörü Hüseyin KARAMAN, Emniyet Müdürü Nurettin GÖKDUMAN, Jandarma Komutanı Albay Hakan DEDEBAĞI, Milli Eğitim Müdürü Yaşar KOÇAK, birçok daire amirleri, okul müdürleri katılırken konferansın 13.30'daki ikinci bölümüne merkez ilçedeki öğretmenler katıldı.

"Farkındalığımız Kurtuluşumuzdur" sloganıyla yola çıkılan konferansta, Prof. Dr. Tuncay Dilci 'Dijital Çağda Yaşarken Dikkat Etmemiz Gerekenler, Dijital Bağımlılığı Azaltmanın Yolları, Teknolojik Aletlerin Gerektiği Yerde Gerektiği Kadar Kullanılması, Teknolojik Aletlerin Yoğun Kullanımının Sosyal İlişkiler ve Kültür Üzerindeki Etkileri ' konuları ile ilgili bilgileri içerir sunum gerçekleştirdi.

Konferansta konuşma yapan Vali Kemal ÇEBER," Dijital bir çağda dijital bir taarruz yaşadığımız aşikâr ve dijital bağımlılığın ciddi bir sorun olduğu herkesin bildiği bir gerçek. Teknoloji bağımlılığını önlemek hepimizin sorumluluğu çünkü çocuklarımız bizim geleceğimiz. Dijital bağımlılık ancak hep birlikte çözebileceğimiz bir sorun. Günümüz koşullarında teknolojiden uzak olamayacağımız için gençlerimize teknolojiyi bilinçli kullanmanın eğitimini vermeli ve gençlerimizin teknolojik araçları bağımlılık haline getirmelerinin önüne geçmeliyiz. Geleneksel oyunlarımızı çocuklarımızla tanıştıracak ortamlar oluşturmalı, baba oğul, anne kız etkinlikleri düzenlemeli, ailemizle doğada vakit geçirmeli ve çocuklarımıza teknoloji bağımlılığının alternatifi olabilecek etkinlikler sunmalıyız. Bu vesile ile dijital bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan tüm faaliyetleri çok önemli buluyor, yapmış oldukları sunumdan ötürü değerli hocamız Prof. Dr. Tuncay Dilci'ye teşekkür ediyorum." dedi.