Geçtiğimiz gün, Ardeşen’in Yayla Mahallesindeki evinde geçirmiş olduğu anı rahatsızlık sonucu kaldırıldığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Fakültesi yoğun bakım servisinde kalp yetmezliği sonucu vefat eden, Eski Çevre Bakanı, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun annesinin cenazesi, binlerce kişinin katıldığı bir kalabalıkla dua ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Bir gün öncesinden annesi Elmas Sütlüoğlu’nun (87) vefat taziyelerini Yayla Mahallesindeki evinde ve bir gün sonra Ardeşen Merkez camisindeki annesinin cenaze namazına katılan binlerce kişinin taziyelerini kabul eden, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun annesinin anı vefatından dolayı çoğu zaman gözyaşlarına boğulduğu ve ayakta durmakta zorlandığı görüldü.
Eski Çevre Bakanı, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu bu acı gününde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi ve bir önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu, Eski Başbakanlardan A.Mesut Yılmaz ile 65’cı T.C. Hükümetinin Bakanlarıyla, çok sayıda eski TBMM Başkanları, eski hükümetlerin çok sayıda Bakanları, TBMM’de görev yapan Ak Parti ve diğer siyası partilerin çok sayıda Milletvekilleri telefonla arayarak taziyelerini sundular.
Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu’nun, Vefat eden annesi merhume Elmas Sütlüoğlu’nun Ardeşen Merkez Camisinde öğlen namazı sonrası kılınan cenaze namazına, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Ak Parti Milletvekilleri Hasan Karal,  Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, Ak Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, Ak Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışlalı, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize Alay Komutanı Albay Semih Çoşkun, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı ve çok sayıda yönetim kurulu üyeleri, Eski Bakanlarından Faruk Nafiz Özak, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr. Reşat Kasap, MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ardeşen Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, RTE Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman, Rize Baro Başkanı Yunus Çoruh, Rize Vali Yardımcıları, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Eski Rize Milletvekilleri A.Kadri Kart, Dr. Lütfi Çırakoğlu, Dr. Avni Kabaoğlu, Ahmet Kabil,  Rize İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı ve çok sayıda İl Genel Meclis ve Belediyelerin Meclis Üyeleri, Rize Emniyet İl Müdürü Adem Çakıcı, Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Hızır Aktaş, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, DPT Eski Müsteşarı İmdat Akmermer,  Rize İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, RTE Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt, Enerji Bakanlığı Eski Müsteşarı Temel Eryılmaz, Çalışma Bakanlığı Diş İlişkiler Daire Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Defterdarı Nurettin Dirican, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Seçkin Karaoğlu, CHP Eski İl Başkanı Mehmet Aslankaya,  Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Ardeşen Eski Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Rize Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, RESKKK Başkanı Güven Aksoy, Müsiad Rize Başkanı Mahmut Dabak, Rize Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş ve bir çok siyası partinin il başkanları, ilçe başkanları, Sendika Başkanları, STK başkanları, çok sayıda iş ve sanat adamları, esnaflar, Din görevlileri, Vakıf ve Dernek temsilcileri, Sporcular, Spor Kulüplerinin başkan ve yöneticileri, Çaykur Genel Müdür Yardımcıları, Çaykur Müfettişleri, Çaykur Daire Başkanları, Çaykur Bölge Müdürleri, Çaykur Türkiye bayileri, Çaykur Çay Fabrika Müdürleri, Çaykur’da görevli memur ve işçilerle, Sütlüoğlu’nun akrabaları, binlerce Rizeli ve Ardeşen’li hemşerileriyle, Türkiye’nin bir çok şehirlerinden gelen dost, arkadaş ve akrabaları katıldılar.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-FOTOĞRAF: MEHMET KAPTAN ERBAŞ