Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) tarafından 10-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Rize Yeni Şehir Spor Salonunda oynanacak lig müsabakalarında 10 kulüp takımı katıldı. Açılış seremonisine Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Görme Engelliler Federasyon Başkanı Hasan Sayyıdan, sporcular, antrenörler ve hakemler katıldı.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik açılış seremonisinde yaptığı konuşmada Çayın Başkenti Rize İlimizde siz özel misafirlerimizi ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi. Spor İl Müdürü Mustafa Çelik “ bu turnuvanın bizler için çok büyük bir anlamı var. Siz değerli misafirlerimizi burada ağırlamak bizleri mutlu etmiştir. Burada yarışan sporcularımızı her birini şimdiden kutluyorum ve müsabakalar boyunca başarılar diliyorum. Bizler Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen desteği sizlere en iyi şekilde vermek istiyoruz. Umarım Rize de hem spor anlamında başarılar elde ederek hem de kültürel anlamda Rize’mizi yakından tanıma fırsatını yakalarsınız. Hepinize şimdiden başarılar diliyor turnuvanın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum “ dedi


Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, goalball turnuvalarının görme engelliler için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Goalball görme engellilerin oynadığı en önemli spordur. 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kazandığı ilk olimpiyat altın madalyasını alan bir branş. Dolayısıyla Türkiye Görme Engelli Spor Federasyonu ve Türkiye’nin görme engellisi uluslararası alanda önemli başarılar elde etmiştir. Türk görme engellisinin uluslararası başarısını göstererek biz dünyanın sayılı ülkeleri arasında olduğumuzu tüm dünya kamuoyuna göstermiş bir federasyon olarak övünç duyuyoruz. Rize ilinde olmak bizleri ayrı şekilde mutlu etmiştir. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum " dedi.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan Rize gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e günün anlamına binaen müsabaka topundan hediye etti.