İl başkanı Muhammed Avcı yaşanan afet sonrası hemen bölgeye giderek beraberindeki İl genel meclis başkanı Mehmet Kazancı ve il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte oluşan hasarı yerinde inceledi. Oluşan tahribat ve son durum hakkında bilgiler aldı. Vatandaşla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

İl başkanı Avcı ve berberindekiler ilk olarak Fındıklı ilçesine gitti. Burada belediye başkanı Adnan Özbalaban ve ilçe başkanı Ali Süleyman Toraman’la Fındıklı guatr hastanesi, huzur evi ve mahalle yollarındaki hasarı inceleyerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.



İl başkanı Avcı Fındıklı ilçesinin ardından bir başka afet yaşanan Hemşin ilçesine gitti. Burada belediye başkanı Halim Kazım Bekar ve ilçe başkanı Mehmet Matarıcı’yla birlikte kapanan köy yollarındaki çalışmaları inceledi.
İl başkanı Avcı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, “ Dün akşam itibariyle ilimizin çeşitli bölgelerinde yağan aşırı yağmurlar sonucunda sel ve heyelan meydana gelmiş durumda. İlk olarak Fındıklı ilçemize giderek ilçe başkanımız belediye başkanımız, il genel meclis başkanımız, ilgili kurum ve kuruluşların amirleriyle birlikte incelemelerimizi yaptık. Fındıklı ilçemizin ardından Hemşin ilçemize giderek afet sonrası oluşan hasarların rehabilite edilmesi bağlamında yapılan çalışmaları inceledik. Üzüntü verici olan Fındıklı’da 13 yaşında genç bir kardeşimizin sel sularına kapılmış olmasıdır. Onun dışında oluşan hasar ve tahribatları belediyelerimiz ve devletin tüm kurumları sarmaya çalışıyorlar. Bizlerde teşkilat mensuplarımızla birlikte olay mahallinde incelemelerimizi gerçekleştiriyoruz. “ dedi.



Oluşan hasarlarla ilgili bilgi veren İl Başkanı Avcı, “Özellikle Fındıklı’da su baskını nedeniyle guatr hastanesinde ve huzur evinde ciddi hasarlar var. Yine şehir içinde belediye sahamızda ciddi hasarlar oluştu. Mevcut köy yollarının ulaşımı noktasında sıkıntılar var. Karayolları, Belediyemiz ve özel idaremiz çalışmalarını devam ettiriyorlar. Aynı zamanda Hemşin ilçemizde köy ve mahalle yolarında ciddi ulaşım sıkıntıları var. Ama bütün kurum ve kuruluşlar oluşan tahribatı giderebilmek için mücadele ediyorlar. Devletimiz şu anda bir seferberlik halinde ve Rize ilindeki bütün araç parkını bu bölgeye sevk etmiş durumda. İnşallah yaraları en kısa zamanda saracağız. Vatandaşlarımızı da özelikle uyarmak istiyorum. Yağışlar hala devam ediyor. Oluşabilecek heyelan ve su taşkınlarına karşı vatandaşlarımızın çok dikkatli olması gerekiyor. Bir kere daha hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.



İl genel meclis Başkanı Mehmet Kazancı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi, “Dünden beri yağan yağışlar özellikle fındıklı ve Hemşin bölgelerimizde ciddi hasarlara yol açtı. Bugün il başkanımız ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızla birlikte bölgeye gelerek incelemelerde bulunduk. Her iki tarafta da hemen hemen bütün mahalle ve köy yolları kapalı durumda. Ama şehrimizin batı yakasında herhangi bir sıkıntı olmadığı için oralardaki bütün makineler bu bölgeye yönlendirilmiştir. İlimize geçmiş olsun diyorum.” dedi