Rize Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Özel Eğitim Meslek Okulu ve Rize Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin katkılarıyla düzenlenen kermeste, 96 öğrencinin 7 ayrı atölyede hazırlamış oldukları ürünlere ilgi büyük oldu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, MÜSİAD Rize İl Başkanı Recep Taylan, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bahtiyar Çoruh, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen kermesin açılış kurdelesi Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Özel Eğitimli Öğrenciler tarafından kesildi. Folklor gösterilerinin yer aldığı açılış sonrası, gençlerin yaptıkları yiyecek, süs eşyaları ve görsel sanatlardan oluşan ürünler ziyaretçiler tarafından gezildi.

Oluşturulan stantları tek tek gezerek gençlerle sohbet eden Başkan Rahmi Metin, özel eğitimli iki öğrenciyle birlikte bir süre masa tenisi oynayarak mutluluklarına mutluluk kattı.

Düzenlenen kermeste bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin; “İlimizde faaliyette olan Özel Eğitim Meslek Okulu ile Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin destekleriyle düzenlenen kermesimize bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin yapmış olduğu birbirinden güzel sanat eserlerini görünce hayatımızda engellerin olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Ayrıca burada gençlerimizin horon etmeleriyle ne kadar mutlu olduklarını gördük. Bizler onların yanında oldukça onların daha mutlu olacağına inanıyorum. Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen ve bizleri bu gençlerimizle buluşturan herkese teşekkür ediyorum” dedi.