Rize’nin Güneysu İlçesi Pazarköy’de hayırsever iş adamı Tahsin Usta tarafından Şehitler Anıtı inşa edildi. Araştırmacı yazar Orhan Naci Ak’ın yaptığı çalışma ile tespit edilen 37 şehitin anısına yaptırılan anıt için pazarköyde tören düzenlendi.

Törene Rize Vali Yardımcısı Şefik Aygöl, Rize Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı başta olmak üzere, askerler, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 Vali Yardımcısı Aygöl, törende yaptığı konuşmada, anlamlı bir günü yaşadıklarını belirterek, "Bu millet her zaman olduğu gibi yine dimdik ayakta durmaya devam etmektedir. Bugün yanı başımızda Ortadoğu'da ciddi manada kardeş kanı dökülüyor. Şu an yaklaşık 2,5 milyon insanı kendi mal varlığımız ve zekatımızla bakıyoruz ve sahip çıkıyoruz. Bu millet aynı şeyi yapmaya devam edecektir" dedi.

 Törende Rizeli genç tiyatrocular küçük bir gösteri sergiledi. Açılışa katılan davetlilere Çanakkale’de savaşan Türk askerlerinin anımsatmak için askerlerin bir öğünlük yiyeceği olan bir somon çavdar ekmeği ve üzüm hoşafı ikram edildi.