Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından Fair Play bilincinin ülke genelinde yaygınlaşması için örnek davranışlar sergileyen kişi ve kuruluşların takdir ve teşvik edilmeleri, genç kuşakların bu yönde özendirilmesi amacıyla verilen Türkiye Fair Play Ödülüne Rize’de görev yapan polis memuru Seçkin Yıldız’da layık görüldü. Çocuklara spor yoluyla Fair Play değerlerini aşılamak için kurgulanmış bir projede hem hakem hem gözlemci olarak yer alan, ayrıca yaklaşık 10 yıldır uygulanan ve pandemi nedeniyle bu yıl ara verilmiş olan projenin etkilerini yüksek lisans tezi ve aynı tezden ürettiği bilimsel makale ile toplumun hizmetine sunan Fındıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan Yıldız, ‘Sportif Tanıtım’ dalında  kutlama mektubu ile ödüllendirildi. İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Yıldız, ödülünü İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman ve Milli olimpiyat Komitesi üyesi Hasan Sarıçiçek’ten aldı.

‘ARKADAŞIMIZI TEBRİK EDİYORUM’

Emniyet Müdürü Gökduman “Arkadaşımız tebrik ediyorum. Böyle güzel bir çalışmayı ödüllendirip, arkadaşlarımızı cesaretlendirdikleri için Milli Olimpiyat Komitesine’de teşekkür ediyorum“ dedi.

Milli Olimpiyat Komitesi üyesi Hasan Sarıçiçek de “Biz her yıl farkındalığı olan özgün çalışmalara öncelik tanıyoruz. İyiye, doğruya giden güzel bütün gayretler örnek alınsın diye onları ödüllendiriyoruz. Seçkin Yıldız’ın çalışması yüzlerce aday içerisinden seçilerek, uluslararası bilim kurullarında da takdir edildiği için tarafımızdan ödüle layık görüldü. Kendisini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Fair Play Ödülünü alan polis memuru Seçkin Yıldız ise “Çalışmamız Artvin ili Arhavi ilçesinde uygulanan ‘Herkes için futbolda mavi kart’ etkinliği. On yıldır yapılan etkinlikte, çocuklara yarışmacılık yaptırmayıp, onlara sarı, kırmızı kart göstermeyip, olumlu davranışları mavi kart ile ödüllendiriyoruz. Mavi kart centilmenliği, sportmenliği simgeleyen sembolik bir kart. Bu projeyi yüksek lisans tezine dönüştürdük, etkilerini ölçtük. Bu yüksek lisans tezini akademik makaleye dönüştürdük. Sonra bu çalışmalar Fair Play komisyonuna önerildi ve komisyon beni ödüle layık gördü. Bu ödülü alacağımı duyunca çok heyecanlandım” şeklinde konuştu.