Rize’de uzun yıllar restoran işletmeciliği yapan Salih Öz pandemi dolayısıyla işyerinin kapanması ile hayalini kurduğu ahşap işleri ile zaman geçirmeye başladı. Önce çocuklara oyuncaklar yapan Öz atölyesini genişleterek mobilya işine yöneldi. Ağaç kütüklerinden sehpalar, masalar, aynalar, dekoratif ürünler yapan Öz baba mesleği denizciliği de mobilyalarına yansıtıyor. Gemi demirlerinden sepha bacağı yaptı, halatlarla mobilyaları süsledi, avizelere dönüştürdü. Eşi Şaduman Öz’de eşinin bu ilgisine kayıtsız kalmayarak oda atölyede eşine yardım etmeye başladı. Öz çiftinin fikir alışverişi ile yaptığı birbirinden değişik ürünler dikkat çekiyor. Su sayacı ve vanadan TV ünitesi yapan Öz hayal ettiği herşeyi  artık yapabildiğini söyledi.

Salih Öz “Aslında çocukluğumdan beri bir ahşap merakım vardı ama yoğun bir iş hayatım olduğu için bir türlü ilgilenemedim. Hep ‘emekli olduğumda ahşapla ilgileneceğim’ diye hayalim vardı. İlginç ağaçlar, kütükler bulduğum zaman ufak bir depom vardı orada biriktiriyordum. Bir restoranım vardı ancak pandemi   dolayısıyla faaliyete ara verildi. Ben de emeklilik hayalimi erkene aldım, ahşapta yeteneklerimi konuşturuyorum” dedi.

Bütün zamanının artık atölyede geçtiğini söyleyen Öz “Eksik olan malzeme ve makinaları da toplayarak atölyede ahşaptan aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyorum. Sehpalar, masalar, süs eşyaları, aynalar,avizeler. Aslında bu atölye önceden soğuk hava deposuydu. Üst katında  balık işleme tesisiydi. İşler kötüye gidince depoyu kaldırdık atölyeye çevirdim. Hobi olarak başladım, çocuklara küçük oyuncaklar yapıyordum, şimdi ise ahşaba her türlü şekli verebiliyorum. Pandemi beni ahşap ustası yaptı. Ahşabı yaparken baba  mesleği balıkçılığı unutmuyoruz. Gemi zincirlerinden sehpa ayağı, halatlardan dekoratif şekiller vererek mesleğimi unutmuyor ahşapta yaşatıyorum. Pandemiden dolayı yapacak bir şey olmayınca eşimdi bana yardımcı olmaya başladı. Ahşap onun da ilgisini çekti. Ortaya güzel çalışmalar çıkartıyoruz” ifadelerini kullandı.

Şaduman Öz eşinin ahşap merakının kendisinede bulaştığını belirterek “Restoranda birlikte çalışıyorduk. Kapanınca, eşim ahşaba merak sardı. O ortaya eserler çıkardıkça benimde ilgimi çekti. Şimdi her gün düzenli atölyeye geliyorum, eşime yardım ediyorum, öğreniyorum. Değişik fikirlerle güzel çalışmalar yapıyoruz. Ortaya çıkardığı bu sanat eserlerini çok beğeniyorum. Aslında yetenekli olduğunu biliyordum bu kadarını beklemiyordum “ dedi.