10 Kasım Törenleri Valilik tören alanında başladı. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yıldönümü dolayısıyla çelenk koyma töreni  düzenlendi.

Atatürk’ün 79 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’te siren sesi ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Bu sırada gönderdeki tüm bayraklar yarıya indirildi.

 Törenin ardından Atatürk’ü anma programı, İsmail Kahraman Kültür Merkezinde devam etti. Rize Anadolu Lisesi sorumluluğunda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Rize Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Leyla Pederlioğlu'nun ve il jandarma komutanlığı adına J.Bnb.Özgür Çeşmeci'nin konuşmaları , "Saat 1938'i Atatürk geçe" adlı şiirin okunması ve Atatürk'ün kendi sesinden alıntıların yer aldığı video gösterisiyle devam etti. Programda Rize Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Yasin Ayaydın yönetiminde öğrencilerden oluşan koro, oratoryo ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini seslendirdi.

Törene; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Jd. Alb. Hakan Dedebağı, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi,İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, RTEÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Kurum ve Kuruluşlar, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, öğrenciler ve çok sayıda Rizeli katıldı.

Rize'nin en köklü okullarından biri olan Rize Anadolu Lisesinin hazırlamış olduğu bu muhteşem programla seyircilere coşkulu anlar yaşatıldı. Program sonunda görevli öğretmen ve öğrencilerin beraber okuduğu Atatürk’ün Gençliğe hitabesi salondan büyük alkış alırken Rize Anadolu Lisesi bugüne kadar yaptığı bütün programlarda olduğu gibi bu programda da ülkesinin manevi ve milli değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirdiğini ve yetiştirmeye devam edeceğini ispatlamış oldu.

 Atatürk belgeseli, Oratoryo ve Atatürk’ün sevdiği şarkılar koro eşliğinde söylenerek program sonlandırıldı.