101. yılında, "Vefakâr Gençlik, Cefakâr Ecdadını Unutmayacak" sloganıyla düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları kapsamında Rize'de yürüyüş gerçekleştirildi.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ndeki Allahuekber Dağları'nda, 1914-15 yıllarında yapılan Osmanlı-Rus savaşında şehit düşen askerler Rize Valiliği himayesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşle anıldı.

ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ
Bu yıl Sarıkamış Şehitlerini anma programının 101.'si tertip ediliyor.  Çocuklarımız o aziz şehitlerimizin hatırasını yâd ederek bir nevi o günleri yaşıyorlar. O gururu yaşıyorlar aslında. Bu memleketin şehit kanları ile sulanıp onlara emanet ettiğinin farkına varıyorlar. Bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz.

YOĞUN BİR KATILIM
Rize Gençlik Merkezi önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüşe Vali Vekili Mehmet Kurt, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Emre Nebioğlu,  İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Rize Şehit Aileleri Yardımlaşma Sosyal Kültürel ve Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Aksu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

MANEVİ İKLİM
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Ardından Sarıkamış Destanının toplumumuzda oluşturduğu birliktelik ve manevi iklimin yaygınlaştırılması adına Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik Sarıkamış Destanının 101. yıl dönümü münasebeti ile bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından anma programı Mehteran Takımının gösterisi ve İl Müftüsü İsmail Yalçın tarafından yapılan dua ile son buldu.

Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun