Rize ve Artvin'de 7 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin kaybolduğu, 50’ye yakın yapının yıkıldığı, 1500’e yakın yapının ağır hasar aldığı, altyapı ve üstyapıda hasarların oluştuğu sel ile heyelan felaketinin izleri büyük oranda silindi, alt yapı hasarları onarılıyor. Rize’de dere yatağındaki riskli yapılar için sahiplerine tebliğatlar gönderilmeye başlanırken, 550 afet konutu yapımı için de harekete geçildi.

ALT YAPI HASARLARI GİDERİLİYOR

Sel afetinin vurduğu Arhavi'de yapılan hasar tespit çalışmaları ile 10 bina, 9 konut, 18 bağımsız bölüm ile 2 ahır yıkıldı, 6 bina, 3 ev ve 9 bağımsız bölüm ağır hasar gördü. 253 bina, 1144 bağımsız bölüm ile 44 konut ise sel ve heyelanlardan etkilenerek hasar aldı. Arhavi’de balçık dolan ev ve iş yerleri ile cadde ve sokaklarda başlatılan hummalı temizlik çalışmaları tamamlandı. Çok sayıda ekibin görev aldığı cadde ve sokaklar balçıktan arındırıldı.

Rize’nin Güneysu ilçesi ile Muradiye ve Büyükköy beldesinde de selin izleri büyük oranda silindi. Her iki kentte alt yapı hasarları gideriliyor. Rize’de 550 afet konutu yapımı için çalışma başlatıldı. Kente dere yatağında tespit edilen 650 yapının kaldırılması için de yapı sahiplerine tebligatlar gönderiliyor.