Geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamayla Salarha  tünellerinin kısa bir  süre içerisinde ihale edileceğini  duyuran  Karal bugün yaptığı açıklamada  Salarha tünelleri ihalesinin 26 mayıs 2015 salı günü Ankara'da Karayolları Genel Müdürlüğünde yapılacağını açıkladı.

 

Karal, Salarha tünellerinin bu aşamaya gelmesi için Rize’nin 3 milletvekili olarak büyük gayret gösterdiklerini belirterek, “ Salarha tünellerinin bu aşamaya gelmesini Rize milletvekilleri olarak hep birlikte takip ettik.  Ankara’da yaptığımız çalışmalar ve görüşmeler sonucunda Ulaştırma Bakanımız ve karayolları Genel müdürümüz ile süreci takvime bağladık. İnşallah Salarha tünellerinin ihalesi 26 Mayıs 2015 salı günü yapılacak. Bu tünellerimiz 2 bin 700 m gidiş, 2 bin 700 m geliş olmak üzere çift tüp olarak projelendirildi. Giriş noktası dalyan, çıkış noktası ise dörtyol bölgesidir”  dedi.

 

Karal açıklamasının devamında Salarha tünellerinin önemine değinerek, “ Rize’miz artık dağ ile deniz arasında sıkışıp kaldı. Rize’mizin tıkanan bu  yapısını arka tarafa açmaktan  başka çaremiz yok. İşte bunun için Salarha tünelleri projemiz bölgemiz için çok önemlidir. Salarha tünelleriyle birlikte Rize’yi arka tarafa taşıyacağız. Böylece Rize’miz iki kısma yani kuzey Rize ve güney Rize olarak ayrılacak. Tünellerin yapım ihale tarihi 26 mayıs 2015 salı günü olarak belirlendi. Rize’miz için böylesine önemli ve mega proje tüm hemşerilerimize ve güzel Rize'mize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.