Rize'nin Fındıklı ilçesinde balık tutmak için dereye giden ve dönüş yolunda yönlerini kaybeden 3 vatandaş, AFAD koordinasyonunda yürütülen arama kurtarma çalışmasıyla sağ olarak bulundu.
Rize'nin Fındıklı ilçesine bağlı Ihlamurlu Köyü'nde balık tutmak amacıyla dereye giden 3 vatandaşın dönüş yolunda yönlerini kaybetmesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu.

İhbarın ardından AFAD koordinasyonunda Jandarma, 112 Acil Sağlık ekipleri ve bölgede görev yapan AKUT ekipleri kısa sürede olay yerine sevk edildi. Ekipler, kayıp vatandaşların bulunması için bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattı.

Yürütülen koordineli çalışmalara köy halkı da destek verdi. Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda yönlerini kaybeden 3 vatandaşa sağ olarak ulaşıldı.
Güvenli alana çıkarılan vatandaşlar, ilk sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla 112 Acil Sağlık ekiplerine teslim edildi. Olayın herhangi bir can kaybı ya da ciddi yaralanma yaşanmadan sonuçlanması, bölgede büyük bir rahatlama oluşturdu.

Yetkililer, özellikle dere yatakları ve ormanlık alanlarda vakit geçiren vatandaşların hava kararmadan dönüş yapmaları, güzergâh bilgilerini yakınlarıyla paylaşmaları ve olası risklere karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.




