HABER: FATİH SULTAN KAR -  Etkinlikte Cumhuriyetin 100. Yılına, Rize’nin bir Cumhuriyet şehri olduğuna ve çayın Cumhuriyetin Rize iline armağanı olduğuna ısrarlı bir şekilde vurgu yapıldı.

MİLLİ MÜCADELE RUHU SALONA YANSITILDI
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Av. Doç. Dr. Safa Koçoğlu, Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı başta olmak üzere çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlik Milli Mücadeleye baş koymuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli, Mücadele güç katan Rizeliler, Cumhuriyetin 100. Yılı ve Günümüz Rize’sini anlatan üç adet sine vizyon gösterisi yapıldı. 

Rize’de zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı Rize’de zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı

RİZE SEVDASI MEMLEKET MESELESİ
Açılışta bir konuşa yapan Rize Vakfı Başkanı Orhan Keçeli Milli Mücadele ve sonrasına gelen Cumhuriyetin önemine vurgu yaptı. Rize Vakfı’nın bu bilinçle çalışmalarını sürdüğünü hatırlatan Keçeli sözlerini şu şekilde bitirdi: “Merak edip sorarsan, bu hasret neyin nesi? Bizim Rize sevdamız memleket meselesi.  

VAKIF İNSAN KEÇELİ’YE PLAKET
Etkinlikte; Rize Vakfının kuruluşuna öncülük eden ve 30 yıl önce Ziya Kalkavan’dan aldığı bayrağı başarıyla taşıyan Karasu’da İpsiz Recep’in mezarının, Rize’de büstünün yapılasını sağlayan Rizeli değerlerin kimsenin sahip çıkmadığı bir ortamda dimdik arkasında duran, vakfın sayısız faaliyetleri yanında en çok Rizeli öğrencilere burs verilmesine önem veren Başkan Orhan Keçeli’ye Rize Vakfı tarafından özel olarak hazırlanmış bir plaket verildi. Plaketi Basın Konseyi Başkanı Rize Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fındıklılı hemşerimiz Pınar Türenç takdim etti. Etkinlik Zara Konseriyle sona erdi.